Κοινωνία

Πληροφορίες για όσους θέλουν να γίνουν «Προσωπικοί Βοηθοί

75views

Θέμα: «Πληροφορίες για όσους θέλουν να γίνουν «Προσωπικοί Βοηθοί»

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ξεκίνησε το 2022 την υλοποίηση Πιλοτικού Προγράμματος για Προσωπικό Βοηθό που θα υποστηρίζει Άτομα με Αναπηρία. Βέβαια τώρα το πιλοτικό πρόγραμμα αυτό μεταφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Υπουργείου «Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ευεργετικό για δύο (2) συγκεκριμένους λόγους:

Α. Παρέχει υποστήριξη σε Άτομα με Αναπηρία.

Β. Παρέχει εργασία σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν «Προσωπικοί Βοηθοί»

Στον Νομό μας υπάρχουν ενδιαφερόμενα Άτομα με Αναπηρία γι’ αυτό και προτρέπουμε όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις για τον Προσωπικό Βοηθό, πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση, να εγκριθεί και να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης του προγράμματος. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και γίνεται μέσω του υπολογιστή.

Ως Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» σας προτρέπουμε να συμμετέχετε στην εφαρμογή του προγράμματος που μπορεί να εφαρμόζεται στην αρχή πιλοτικά, αλλά σίγουρα θα γίνει θεσμός.

Μπορείτε να μπείτε στο site της Ένωσης : http://enosiameayperion.gr, όπου θα βρείτε πολλές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνετε. Παράλληλα θα απαντάμε σε τυχόν απορίες σας στα τηλέφωνα: 2671092492 και στο κινητό της Προέδρου: 6937177207.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ.,

Η Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου Σοφία Λασκούδη

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.