ΟικονομίαΠολιτική

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Πιστώθηκαν οι πρώτες προκαταβολές αποζημιώσεων σε 60 δικαιούχες επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον «Μπάλλο»

163views

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Πιστώθηκαν οι πρώτες προκαταβολές αποζημιώσεων σε 60 δικαιούχες επιχειρήσεις,

που επλήγησαν από τον «Μπάλλο»

 

 

  • Συνολικό ποσό 582.783,17 € πιστώθηκε στους λογαριασμούς των 60 πρώτων πληγεισών επιχειρήσεων, που είχαν καταθέσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Αφορά στο 20% της συνολικής αποζημίωσης

 

  • Συνεχίζεται η προσπάθεια από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε το Υπουργείο Οικονομικών να καταβάλει την προκαταβολή και στις υπόλοιπες δικαιούχες επιχειρήσεις το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα

 

 

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πιστώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών στους λογαριασμούς δικαιούχων επιχειρήσεων οι πρώτες προκαταβολές των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από το καιρικό φαινόμενο «Μπάλλος», έπειτα από το σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά.

 

Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς 60 πληγεισών επιχειρήσεων, οι οποίες δικαιούνται αποζημίωσης από το Υπουργείο Οικονομικών έχοντας καταθέσει πλήρεις φακέλους δικαιολογητικών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πιστώθηκαν συνολικά 582.783,17 €.

 

Το ποσό, το οποίο πιστώθηκε στον λογαριασμό της εκάστοτε πληγείσας επιχείρησης, αφορά στην προκαταβολή ύψους 20% της συνολικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον «Μπάλλο».

 

Η διαδικασία πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το Γραφείο Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών περιγράφεται στη Διαύγεια ως «Χορήγηση προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από την πλημμύρα της 14ης και 15ης Οκτωβρίου 2021 σε περιοχές της ΠΕ Κέρκυρας, Απόφαση 76714/6-6-2022 (Β 2826)».

 

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, «συνεχίζονται οι προσπάθειες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το συντομότερο δυνατό και σίγουρα το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα η καταβολή της προκαταβολής στο σύνολο των δικαιούχων πληγεισών επιχειρήσεων».

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.