Κοινωνία

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Εκδήλωση | Εκδήλωση – Κεφαλλονιά | Ευρωπαϊκό έργο BEST | 25 Οκτωβρίου

48views

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου διασυνοριακής συνεργασίας “BEST” “Addressing joint Agroand AquaBiodiversity pressures Enhancing Sustainable Rural Development(Αντιμετώπιση των κοινών πιέσεων στην Αγρο – και Υδρο – Βιοποικιλότητα, Ενίσχυση της Αειφόρου Αγροτικής Ανάπτυξης”) , σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» στην Κεφαλλονιά με θέμα «Ο ρόλος της αξιοποίησης των τοπικών και γηγενών ποικιλιών φυτικών ειδών στη διατήρηση και αύξηση της βιοποικιλότητας».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η δράση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BEST στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η διασύνδεση του έργου με τον πρωτογενή τομέα και η αναγκαιότητα προστασίας της βιοποικιλότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού. Το παρόν θα δώσουν στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπρόσωποι φορέων της Κεφαλλονιάς.

Το έργο BEST έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». Στόχος του έργου BEST είναι η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των φυσικών αγροτικών και παράκτιων οικοτόπων στις συμμετέχουσες Περιφέρειες, η συμμετοχή των τοπικών φορέων σε διασυνοριακές δραστηριότητες και κοινοτικές πιλοτικές δράσεις μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία νέων πολιτικών, προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.