Πολιτική

Περιοδεία του Ν. Παπαναστάση στην Κεφαλονιά-Αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου

132views

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου

Στο Αργοστόλι περιόδευσε την σήμερα Μ. Τετάρτη, ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Παπαναστάσης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, του ΚΚΕ. Συμμετείχαν, επίσης, ο Δημήτρης Ματζουράτος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και ο Γιάννης Κουρούκλης, υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου με την «Λαική Συσπέιρωση».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συναντήθηκε με την διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, όπου ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, όπου λόγω της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και μη χρηματοδότησης του έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση κάτι που διακυβεύει ευθέως τη συνέχιση της λειτουργίας του. 

Όπως προστέθηκε, το ίδρυμα λόγω της διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής (σημερινής και των προηγούμενων) δεν χρηματοδοτείται με ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μοναδικό του σχεδόν έσοδο είναι τα τροφεία που λαμβάνει από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ., τα οποία είναι καθηλωμένα από το 2008 μέχρι και σήμερα σε 34,63 ευρώ την ημέρα για κάθε τρόφιμο, ενώ οι ανάγκες και τα έξοδα έχουν εκτοξευτεί σε όλα τα επίπεδα. 

Μάλιστα, ακόμη και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, καταβάλλονται με καθυστέρηση από τον ΕΟΠΠΥ και με μια ετήσια περικοπή της τάξης του 10% περίπου. Τα αποθεματικά του ιδρύματος, ως φορέα της γενικής κυβέρνησης, έχουν μεταφερθεί υποχρεωτικά σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην ΤτΕ σύμφωνα με τους νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ότι αφορά τα λειτουργικά έξοδα, χαρακτηριστικά, μόνο το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας έχει περίπου πενταπλασιασθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, από τους 51 μόνιμους εργαζόμενους των ειδικοτήτων που προβλέπει το οργανόγραμμα, σήμερα υπηρετούν μόλις 12 μόνιμοι και 2 αορίστου, ενώ 2 εργαζόμενοι είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στο ίδρυμα στεγάζονται σήμερα 75 τροφίμοι, ενώ έχει δυνατότητες για 135. Ο Νίκος Παπαναστάσης τόνισε, ότι η κατάσταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων, που έχει συνδιαμορφωθεί στα πλαίσια της Ε.Ε., καθώς και των δυνάμεων τους στην τοπική διοίκηση, προκειμένου και η Πρόνοια, να περάσει στα χέρια των ιδιωτών. Εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο απαξιώνονται οι προνοιακές δομές για να οδηγηθούν στην εμπορευματοποίηση, να περάσουν σε χέρια ιδιωτών. Επανέλαβε, την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι δομές να αποκτήσουν δημόσιο χαρακτήρα, να περάσει η ευθύνη της πλήρους λειτουργίας τους στο κράτος, να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εν συνεχεία, το κλιμάκιο του Κόμματος, περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα του Αργοστολίου, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πελάτες. Τόνισε πως επιβεβαιώνεται με δραματικό τρόπο το σύνθημα «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά» και ανέφερε τις προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστική ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, με μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς, με επαναφορά των 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, με κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κάλεσε το λαό που είναι αγανακτισμένος να στηρίξει το ΚΚΕ διότι, όπως τόνισε, όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός είναι ο λαός.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.