ΚοινωνίαΠολιτισμός

Περιήγηση στο παλιό χωριό των Βαλσαμάτων

274views

Ρεπορτάζ και φωτό Κατερίνα Φωκά

Την Κυριακή 19 Μαρτίου ο πολιτιστικός , ιστορικός και λαογραφικός Συλλογος το Ριφόρτσο , σε συνεργασία με τον χορευτικό όμιλο α Βαλσαμάτων , διοργάνωσαν μια περιήγηση στο παλιό χωριό των Βαλσαμάτων. Κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Ριφόρτσο κ. Διονύσιος Φωκάς .

Οι περιηγητές μέσα από την ομιλία του κ. Φωκά έμαθαν για την ιστορία του παλιού χωριού , τη ζωή , τις ασχολίες των κατοίκων και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής .

Το προσεισμικό χωριό , ότι γλύτωσε και απέμεινε από τον σεισμό , είναι μοναδικά αξιοθέατα από την παλιά αρχιτεκτονική και την παράδοση του τόπου. Παντού γραφικά έρημα σπίτια και καλντερίμια που ο χρόνος σταμάτησε το 1953

Οι κάτοικοι μετά τον σεισμό αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κατεστραμμένο χωριό και να χτίσουν πιό δίπλα το νέο τους χωριό.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.