Κοινωνία

Πατριάρχης Πορφύριος: «Οι Έλληνες- ίσως οι μόνοι αληθινοί και σταθεροί φίλοι των Σέρβων»

262views

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, συνάντησε χθες, 5 Αυγούστου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην Πατριαρχική Οικία στο Βελιγράδι Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των παραδοσιακά καλών σερβοελληνικών σχέσεων, των οποίων τόσο ο Πατριάρχης Πορφύριος όσο και ο Πρέσβης είναι εκπρόσωποι και υποστηρικτές.

 

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος επεσήμανε ιδιαιτέρως ότι οι βαθείς ιστορικοί δεσμοί των δύο εθνών στέφονται από τη φιλική και αδελφική σχέση με το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και την Εκκλησία που επιδείχθηκαν προς τη Σερβική Εκκλησία και τον σερβικό λαό κατά τη διάρκεια της τραγικής δεκαετίας του ’90. «Το ότι οι Έλληνες ήταν ίσως οι μόνοι αληθινοί και σταθεροί φίλοι των Σέρβων τότε και την τεράστια βοήθεια που μας παρείχαν εκείνη την εποχή είναι πράγματα που δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ. Καταλήγοντας, ο Πατριάρχης    ευχαρίστησε τον πρέσβη για ό,τι κάνει για το σκοπό αυτό.

Από την δική του πλευρά, ο Πρέσβης Σπασόγιεβιτς μίλησε για «ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με στόχο την βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και φίλων λαών, και ιδιαίτερα την απαραίτητη θέση των αδελφών εκκλησιών, Ελληνικής και Σερβικής, προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας, επικεφαλής του Γραφείου του Σέρβου Πατριάρχη.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

ΠΗΓΗ https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_serbias/patriarxis-porfyrios-oi-ellines-isos-oi-monoi-alithinoi-kai-statheroi-filoi-ton-servon/?fbclid=IwAR1Vxq3bEz2gSbEmf_ozb4vJwW8TmBmMIukd8AOCaLHe10lfV2mE6eZS-nI

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.