Πολιτική

Παρουσίαση υποψηφιων της Λαικής Συσπείρωσης για την Κέρκυρα

158views

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Π.Ε ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σε μαζική συγκέντρωση στην περιοχή της Γαρίτσας παρουσιάστηκαν 19 ακόμα υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της η υποψήφια Περιφερειάρχης, Αλεξάνδρα Μπαλού: «..Η σημερινή παρουσίαση στην περιοχή της Γαρίτσας έχει συμβολικό χαρακτήρα. Η προσβλητική αλλά και επικίνδυνη κατάσταση στην Παραλιακή της Γαρίτσας, η λεγόμενη «αξιοποίηση», με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια, του 6ου Δημοτικού Σχολείου, ενταγμένο στο Υπερταμείο, η απαράδεκτη κατάσταση στο ΕΑΚΚ και στο κολυμβητήριο, αποδεικνύουν ότι οι ανάγκες του λαού βρίσκονται σε 2η μοίρα.

Ξεγυμνώνουν την πολιτική και τις προτεραιότητες των Περιφερειακών Αρχών και των κυβερνήσεων, αποκαλύπτουν το πολιτικό θράσος της σημερινής Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) αλλά και την πολιτική υποκρισία άλλων συνδυασμών που διαχειρίστηκαν ή διεκδικούν να διαχειριστούν τις συνθήκες ζωής του Κερκυραϊκού λαού. Οι φιέστες και οι όψιμοι καυγάδες δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τα επιχειρηματικά σχέδια στην περιοχή, τα εργολαβικά παιχνίδια, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δημόσιας περιουσίας. Αθλητικές και σχολικές υποδομές, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, οδική ασφάλεια είναι τελευταία σε χρηματοδοτήσεις στα ΕΣΠΑ, ΕΠΑ και κρατικό προϋπολογισμό, την ίδια στιγμή που επιχορηγούνται και φοροαπαλάσσονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τουρισμό και στην Ενέργεια κ.α.

Ταυτόχρονα αποτυπώνεται η δύναμη του λαού και των αγώνων του, αφού σε αυτήν την περιοχή με το Σύλλογο «Άλσος Γαρίτσας» και άλλοι Κερκυραίοι πολίτες, έβαλαν την σφραγίδα τους κόντρα σε αναπλάσεις που δεν υπηρετούσαν ούτε την ποιότητα ζωής των κατοίκων ούτε τον χαρακτήρα του νησιού…».

Ολοκλήρωσε την ομιλία: καλώντας τον Κερκυραϊκό λαό «…στις 8 του Οκτώβρη να αχρηστεύσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, να τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής του, να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις που στοιχίζονται με τα συμφέροντα των λίγων. Για να μην μετράμε χαμένες 4ετίες. Ενισχύουμε μαζικά την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα όσα μας αξίζουν…».

Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν είναι οι παρακάτω:

 1. ΑΓΑΘΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, Νέος επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης στους Λιαπάδες.

 2. ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Νοσηλεύτρια στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κέρκυρας και Γραμματέας του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ.

 3. ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, Εργαζόμενος στην Ιδιωτική Υγεία, Γραμματέας στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

 4. ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κέρκυρας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού και προπονήτρια στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας.

 5. ΒΑΡΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Απόφοιτη Τ.Ε.Ι. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ξενοδοχοϋπάλληλος, Γραμματέας του Επιχειρησιακού Σωματείου στο «Grand Mediteranneo», Αντιπρόσωπος στο Ε.Κ. Κέρκυρας και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού- Τουρισμού, Γραμματέας της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, μέλος της Διοίκησης του Περιβαλλοντικού Αθλητικού Συλλόγου «ΚΟΡΙΣΣΟΣ».

 6. ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, συνταξιούχος έμπορος, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Κέρκυρας.

 7. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Καθηγητής Φυσικής, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μέλος της Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.

 8. ΚΕΝΤΡΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Καθηγητής Θεωρίας της Μετάφρασης, στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Συγγραφέας.

 9. ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ), συνταξιούχος ΙΚΑ, αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου «ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ».

 10. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΜΠΟΥΓΑΡΙΑΣ), συνταξιούχος Μέλος του Δ.Σ ου Πολιτιστικού Συλλόγου Βελονάδων.

 11. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Προπονήτρια ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Δασκάλα ΠΙΛΑΤΕΣ και σπουδάστρια στο ΙΕΚ Φυσιοθεραπείας.

 12. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ, Ηλεκτρολόγος.

 13. ΠΑΠΠΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Νοσηλευτής στο ΓΝΚ.

 14. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΟΛΓΑ, Φιλόλογος που εργάζεται στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

 15. ΠΕΡΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, Πτυχιούχος Παντείου στην Δημόσια Διοίκηση. Εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα. Ιδρυτικό μέλος και σήμερα μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΑΟΔΑΜΑΣ. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών Κέρκυρας, του Συλλόγου Διάπλους και του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου Κέρκυρας.

 16. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, οικοδόμος ελαιοχρωματιστής

 17. ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΒΑΛΙΑ, ξεναγός και μεταφράστρια.

 18. ΣΕΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, συνταξιούχος, ταμίας στον Αγροτικό Σύλλογο Αϊ Μαθιά. Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αϊ Μαθιά στο χορευτικό, στο θεατρικό και στο χορωδιακό Τμήμα.

 19. ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΑΡΚΟΣ, Ιδιωτικός υπάλληλος, Ειδικός κινησιοθεραπείας, Βοηθός προπονητή καλαθοσφαίρισης στον «ΠΗΓΑΣΟ» Ν. Κέρκυρας.

24.08.2023

ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ:

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας, με μεταπτυχιακό στις Ανθρωπιστικές Σπουδές, Προπονητής ποδοσφαίρου επιπέδου ΟΥΕΦΑ, Γραμματέας στον Σύνδεσμο Προπονητών Κέρκυρας.

ΓΙΣΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ:

Κερκυραίος Καλλιτέχνης, τραγουδιστής. Μέχρι σήμερα έχει χαράξει μεγάλη και σημαντική πορεία στο ελληνικό τραγούδι, με πολλές και ιδιαίτερα αξιοσημείωτες συνεργασίες με τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, ποιητές και συνθέτες. Ερμήνευσε Θεοδωράκη, Λοΐζο, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο και άλλους σπουδαίους δημιουργούς. Υπήρξε ένας από τους βασικότερους αλλά και ο τελευταίος ερμηνευτής, συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι.

ΜΙΧΑΛΑΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ:

Δρ. Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Caen France, Δρ. Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Montpellier France, πρώην Πρόεδρος Πανελλαδικής Ένωσης νοσοκομειακών Ψυχολόγων (ΠΕΝΟΨΥ), πρώην Πρόεδρος ΕΣΥΝ. Σήμερα Επιστημονικά υπεύθυνος στην μονάδα απεξάρτησης «Διάπλους» του Γ.Ν. Κέρκυρας και της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων του Γ.Ν. Κέρκυρας. Συνεργάτης στην ηλεκτρονική εφημερίδα Ημεροδρόμος.

28.08.2023

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.