Πολιτική

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την διακοπή της δακοκτονίας στην Κέρκυρα

8views

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για

την διακοπή της δακοκτονίας στην Κέρκυρα

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, από την Αλεξάνδρα Μπαλού , τον Μπάμπη Χαραλάμπους και τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, Μάριο Αρμενιάκο, πραγματοποίησαν, χθες (25.10.2022), παρέμβαση στον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κέρκυρας, μετά την ενημέρωση τους ότι διακόπηκε η δακοκτονία στην Κέρκυρα.

Στη συνάντηση επεσήμαναν τις ευθύνες του Υπουργείου και της Περιφερειακής Αρχής(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) για το γεγονός ότι η δακοκτονία διακόπτεται λόγω έλλειψης εντομοκτόνων σκευασμάτων, τον ορατό κίνδυνο οι ελαιοπαραγωγοί να χάσουν μια καλή σοδειά αλλά και το κόστος που θα επιβαρυνθούν όσοι προχωρήσουν μόνοι τους στους απαραίτητους ψεκασμούς για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Σημείωσαν επίσης ότι δεν μπορεί να πληρώσουν οι αγρότες ούτε την ολιγωρία ούτε την αδιαφορία κυβέρνησης και Περιφέρειας που δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα το πρόβλημα. Πρότειναν να παρθούν άμεσα μέτρα από την Περιφέρεια:

1.Προμήθεια φαρμάκων από την αγορά.

2.Αναζήτηση φαρμάκων από άλλες Περιφέρειες.

3.Αναζήτηση πιθανού αποθέματος.

4.Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναζήτηση και αγορά της αναγκαίας ποσότητας από την αγορά.

Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες πρέπει να ενημερωθούν επίσημα για την όποια εξέλιξη, γιατί δυστυχώς τα χρονικά όρια είναι οριακά.

26.10.2022

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.