Πολιτική

Παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το Σχέδιο «Γιατρός για Όλους»

186views

Παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το Σχέδιο «Γιατρός για Όλους»

 

Ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Στη συζήτηση που προηγήθηκε είχα την ευκαιρία να λάβω τον λόγο αναφέροντας πως η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αποτελεί δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. «Υποχρέωσή μας είναι να την εξασφαλίσουμε με τρόπο ισότιμο», τόνισα εμφατικά.

Αναφορικά με τον «Γιατρό για όλους», έναν νέο θεσμό που εισάγουμε, η επιμέλεια και η συστηματική τήρηση του φακέλου ασθενούς, ο προληπτικός έλεγχος και η παραπομπή τους σε άλλα επίπεδα περίθαλψης όταν αυτό είναι αναγκαίο καθώς και η διευκόλυνση των πολιτών κατά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας είναι παράμετροι που το ψηφισθέν νομοσχέδιο θεραπεύει.

Σχετικά, τέλος, με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, η εισαγωγή κριτηρίων ποιότητας στη διαμόρφωση πολιτικών αποζημιώσεων καθώς και η θέσπιση κινήτρων για τους παρόχους να ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την ομιλία μου στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://bit.ly/3yFTRRL

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.