Πολιτική

Παναγής Καππάτος – 8 Πρωτοβουλίες σε 7 Μέρες από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – Τι κάναμε την προηγούμενη Εβδομάδα

143views

8 Πρωτοβουλίες σε 7 Μέρες από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – Τι κάναμε την προηγούμενη Εβδομάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα η παραγωγή κυβερνητικού έργου συνεχίστηκε με σημαντικές αλλαγές για την καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Μονιμοποιήσαμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Επεκτείναμε την άδεια μητρότητας για εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα σε 9 (από 6) μήνες.

Νομοθετήσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για ευάλωτους συνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος και άλλες ομάδες ευάλωτων συμπολιτών.

Μειώσαμε το ποσοστό αναπηρίας (από 67% σε 50%) για λήψη παροχών αναπηρίας.

Αποδώσαμε σε όλους τους ένστολους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας» για τη σύνταξή τους.

Αυξήσαμε τις μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών από 12 σε 24.

Θεσπίσαμε το πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά 0-6 ετών που έχουν διαγνωστεί με αναπηρίες ή αναπτυξιακές δυσκολίες.

Απαγορεύσαμε κάθε διάκριση σε βάρος οροθετικών ατόμων στον ιό HIV κατά το στάδιο της πρόσληψης ή της παραμονής στην εργασία.

Τέλος στα θέματα Εθνικής ασφάλειας και της ΕΥΠ βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορά στην θωράκιση του θεσμικού πλαισίου. Θα έχω την τιμή να είμαι εισηγητής της πλειοψηφίας για το νομοσχέδιο, όταν αυτό εισαχθεί προς επεξεργασία στην Βουλή.

Διαβάστε επίσης: 7 Πρωτοβουλίες σε 7 Μέρες – Τι κάναμε την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.