Πολιτική

Παναγής Καππάτος-Υποστήριξη Καταναλωτών, Καταπολέμηση της Ακρίβειας και Ενίσχυση Επιχειρήσεων με το Νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης

66views

Υποστήριξη Καταναλωτών, Καταπολέμηση της Ακρίβειας και Ενίσχυση Επιχειρήσεων με το Νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης

 

Τοποθετήθηκα με σημερινή μου ομιλία στη Βουλή επί του κρίσιμου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο: «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις».

 

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια να θωρακίσουμε την προστασία των καταναλωτών, να ενισχύσουμε την οικονομική μας ανάπτυξη και να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που πλήττονται από καταστροφές.

 

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου ανταποκρίνονται στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις και ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

 

Μεταξύ των βασικών ζητημάτων που καλύπτει το νομοσχέδιο είναι η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών. Οι νέες διατάξεις διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές θα είναι καλύτερα πληροφορημένοι για τις τιμές και θα προστατεύονται από παραπλανητικές πρακτικές. Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την ενίσχυση της διαφάνειας στη βιομηχανία και την αγορά, τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε επιχειρήσεις που πλήττονται από καταστροφές.

 

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της ομιλίας μου ήταν η επισήμανση της ανάγκης αντιμετώπισης της ακρίβειας, ένα ζήτημα που πλήττει έντονα τους Έλληνες πολίτες. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, απηύθυνε προσωπική επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας τολμηρές πρωτοβουλίες για την προστασία των καταναλωτών από τις ασύμμετρες δυνάμεις των πολυεθνικών εταιρειών.

 

Με το εν λόγω νομοσχέδιο κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της αγοράς και της οικονομίας μας, καθώς και προς την προστασία των καταναλωτών και την ενίσχυση των επιχειρήσεών μας.

 

Η υπεύθυνη στάση μας και οι συγκεκριμένες μας δράσεις αποδεικνύουν τη διαφορά μας από την πολιτική ανευθυνότητα και τη δημαγωγία της αντιπολίτευσης.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://shorturl.at/E9YmN

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.