Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο και πολίτες στην Πεσσάδα

330views

Συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο και πολίτες στην Πεσσάδα

Χθες, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκα την Πεσσάδα και το κοινοτικό κατάστημα. Σε συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ.Μάκη Χαρτουλιάρη, την Αντιπρόεδρο κα. Ελένη Καππάτου αλλά και των μελών του Συμβουλίου-παρουσία κατοίκων του χωριού- συζητήσαμε κύρια θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ενημέρωσα το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και τους συμπολίτες μας για τις σημαντικές παρεμβάσεις που προωθούνται μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών- Ασφαλείς Λιμενικές Υποδομές και Νησιωτική Διασυνδεσιμότητα» του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στο Λιμάνι της Πεσσάδας, για τη διασυνσεσιμότητα που έχει με την Ζάκυνθο. Μάλιστα, από τους παρευρισκόμενους προτάθηκε να κατασκευαστεί ταυτόχρονα και ο Περιφερειακός δρόμος Πεσσάδας που θα οδηγεί από και προς το λιμάνι για την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου εντός του οικισμού.

Παράλληλα, τους ενημέρωσα για την εξέλιξη της πορείας ενός σημαντικού έργου ύδρευσης που αφορά την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ μήκους 7,300 μέτρων σε Πεσσάδα-Δοριζάτα-Κουντουράτα, συνολικού προϋπολογισμού 770.000€, ενώ αντικείμενο της συζήτησης μας αποτέλεσε και η πορεία υλοποίησης του νέου οδικού άξονα Αργοστόλι-Πόρος.

Διαβεβαίωσα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και τους κατοίκους της περιοχής ότι παραμένω σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, ώστε σε συνεργασία με Υπουργεία να διεκδικήσουμε τις απαραίτητες δημόσιες επενδύσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη για τη συζήτηση που είχαμε. Πιστεύω πως τα νέα έργα υποδομής που υλοποιούνται θα αποδώσουν νέα δυναμική και οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά μου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προσπαθώ για το καλύτερο, για όλα τα χωριά και τους οικισμούς των νησιών μας.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.