Πολιτική

Παναγής Καππάτος -Συνάντηση με το ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη και τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη

141views

Σήμερα συναντήθηκα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη.

Συζητήσαμε για τη συνεργασία του Υπουργείου με το Δήμο Ληξουρίου και τις δυνατότητες χρηματοδότησης νέων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Με χθεσινή απόφασή του ο κ. Γενικός υπέγραψε την επιχορήγηση του Δήμου Ληξουρίου με 101.000 ευρώ για την προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και κατασκευή υποδομής έδρασης δύο προκατασκευασμένων μεταλλικών κυλινδρικών δεξαμενών βαρέως τύπου, χωρητικότητας 300κ.μ. η καθεμία, για την ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης της Παλικής. Οι δεξαμενές θα αξιοποιηθούν στα Χαβδάτα και στα Μιχαλιτσάτα.

Επιπλέον ευχαρίστησα τον κ. Γενικό για την επιχορήγηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-Ιθάκης ύψους 37.200 ευρώ για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Σύνταξη τοπογραφικών – βυθομετρικών υποβάθρων παραλιακών οικισμών Φρικών και Κιονίου Ιθάκης για την οριοθέτηση χώρων εξομοιουμένων με ζώνη λιμένα», ώστε οι λιμένες Φρικών και Κιονίου να ενταχθούν στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου.

Τέλος με τον κ. Γενικό συζητήσαμε για τη χρηματοδότηση της μελέτης για το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.