Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Στο Ληξούρι για το μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας

145views

Στο Ληξούρι για το μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας

Η πρωτοφανής χρηματοδότηση των Δήμων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης την τετραετία 2019-2023, σταδιακά μετατρέπεται σε καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες. Η στήριξη των πρωτοβουλιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Δήμων και των Κοινοτήτων, αποδίδει καρπούς.

Στο Ληξούρι με τον Δήμαρχο Γιώργο Κατσιβέλη είχα τη χαρά να δω την εξέλιξη του έργου αγροτικής οδοποιίας 4.000.000 ευρώ. Πρόκειται για παρέμβαση που αποδίδει 40 χιλιόμετρα οδοποιίας σε 32 σημεία σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ληξουρίου, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στις εργασίες για το δρόμο Μιχαλιτσάτα-Λέπεδα και τη σύνδεση με την επαρχιακή οδό Ληξουρίου-Μαντζαβινάτων, αλλά και στα Κουβαλάτα όπου λόγω κλίσεων επιλέγεται η λύση της τσιμεντόστρωσης.

Πρόκειται για έργα που επιτρέπουν την αξιοποίηση της περιουσίας των πολιτών για αγροτική ανάπτυξη, προσφέρουν καλύτερη σύνδεση των οικισμών και ενισχύουν την πυρασφάλεια.

Συνολικά στην Κεφαλονιά 55 δρόμοι συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 11.000.000 ευρώ έχουν χρηματοδοτηθεί μόνο για το αγροτικό δίκτυο. Στην Ιθάκη ο Δήμος έχει ήδη αξιοποιήσει ποσό άνω του 1.500.000 ευρώ για οδοποιία σε όλο το νησί.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.