ΟικονομίαΠολιτική

Παναγής Καππάτος – Πρόσθετη ενίσχυση 548.000 ευρώ για από το Ταμείο Ανάκαμψης για το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου

156views

Πρόσθετη ενίσχυση 548.000 ευρώ για από το Ταμείο Ανάκαμψης για το μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου

Με σημερινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 548.000 ευρώ το έργο:

«Αναβάθμιση μουσειακών υποδομών Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας»

Πρόκειται για πρόσθετη χρηματοδότηση την οποία είχε αιτηθεί ο Δήμος Αργοστολίου και είναι απαραίτητη για τον εξοπλισμό και την κατάλληλη διαμόρφωση του εσωτερικού του κτιρίου ως μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται σταθερή κατασκευή εισόδου υποδοχής στο χώρο του μουσείου, ειδικές κατασκευές, προθήκες και βάσεις για την αποθήκευση και έκθεση των έργων τέχνης, ειδικές κατασκευές και εξοπλισμός για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και εκδηλώσεων, εξοπλισμός ολογράμματος που θα φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του μουσείου καθώς και εξοπλισμός κουζίνας και συστημάτων φωτισμού των έργων τέχνης.

Η κυρίως φάση του έργου έχει αρχίσει να υλοποιείται με τον συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Αργοστολίου και την υπογραφή της απόφασης.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.