Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Παρέμβαση στη Βουλή για την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης

118views

Η ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης απασχολεί συχνά την κοινωνία μας και επηρεάζει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Με στόχο την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση της απονομής της, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με αντικείμενο την επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τo πρόβλημα της αργοκίνητης διαδικασίας πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων, με την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, σύμφωνα με τις προτάσεις των φορέων του χώρου της Δικαιοσύνης.

Στην παρέμβασή μου στην Ολομέλεια αναφέρθηκα στην αναλογία δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών που στην Ελλάδα είναι σήμερα στο 1:1. Στόχος μας είναι η επίτευξη του Ευρωπαϊκού μέσου όρου με αναλογία 3 δικαστικών υπαλλήλων για κάθε 1 δικαστή.

Με τη μεταρρύθμιση αυτή διασφαλίζουμε για τους δικαστικούς υπαλλήλους αξιοκρατική επιλογή, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, δια βίου εκπαίδευση και εξοικείωση με τις νέες εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3UBZqHX

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.