Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στα Ιόνια Νησιά λειτουργεί στο Ληξούρι

160views

Η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στα Ιόνια Νησιά λειτουργεί στο Ληξούρι

Πραγματοποιήθηκαν στο Ληξούρι τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Ένωσης Προστασίας Ισότητας & Δικαιωμάτων ΑμεΑ «Υπερίων».

Πρόκειται για την πρώτη σύγχρονη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για συμπολίτες μας ΑμεΑ, όχι μόνο στην Κεφαλονιά, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η δομή είναι μια μεγάλη επιτυχία των ανθρώπων του Υπερίωνα, μιας οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών που πέτυχε κάτι μοναδικό για τα νησιά μας, καθώς η Στέγη υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το στόχο της αποϊδρυματοποίησης των συμπολιτών μας ΑμεΑ.

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κ. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου που δικαιώθηκε με την ολοκλήρωση της στέγης, στα πλαίσια του μεγάλου αγώνα της για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στήριξης.

Θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου που σε μια κρίσιμη φάση για τη εξέλιξη του έργου, εξασφάλισε με 40.000 ευρώ την ένταξή του στο Περιφερειακό ΕΣΠΑ.

Η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης δείχνει το δρόμο για μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική στον τόπο μας και αποτελεί το ξεκίνημα μιας προσπάθειας για ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.