Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Ε όχι κ. Μπατιστάτε

425views

Ε όχι κ. Μπατιστάτε!

Δε θα απαντούσα αν ο κ. Μπατιστάτος δεν ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2019. O τοπικός και κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του υποψηφίου που επέλεξαν, διατυπώνουν τη θέση ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δε χρειάζονται δρόμους, μουσεία, νοσοκομεία και έργα.

Από τη μια, αν και διαφωνώ κάθετα, βρίσκω θετικό τα πολιτικά κόμματα να έχουν ξεκάθαρες θέσεις, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι επιλέγουν. Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έχουν ανάγκη από κάθε δυνατή χρηματοδότηση για νέες υποδομές που μπορούμε να εξασφαλίσουμε. Για αυτό προσπαθούμε και είμαι βέβαιος ότι αυτή η θέση εκφράζει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που ζουν στα νησιά μας και κάνουν τον αγώνα τους με τις οικογένειές τους.

Από την άλλη, αν για τον προσωπικό εγωισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και για χάρη μιας υστερίας «να φύγει ο Μητσοτάκης» έχουμε φτάσει στο σημείο, χωρίς ντροπή να βλάπτουμε τον τόπο μας, εγώ λυπάμαι για αυτό το κατάντημα.

Ας αφήσουμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη έξω από αυτές τις «εισαγόμενες» λογικές. Κάθε έργο που βελτιώνει τη ζωή μας και αποτελεί αίτημα της κοινωνίας μας, είναι θετικό για τον τόπο μας. Τελεία και παύλα. Δεν είναι «αριστερό» ή «δεξιό». Βελτιώνει τη ζωή όλων μας που ζούμε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ανεξάρτητα των πολιτικών μας πεποιθήσεων.

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς ποτέ δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα στους πάντες.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εργάζεται για όσα δεσμεύτηκε το 2019. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τηρεί το προεκλογικό της πρόγραμμα. Μειώσαμε 52 φόρους. Φέραμε την ανεργία κοντά στα προμνημονιακά επίπεδα. Έχουμε πετύχει ρεκόρ ξένων επενδύσεων. Σταδιακά αλλάζουμε την καθημερινότητα όλων με την ψηφιακή μεταρρύθμιση. Θωρακίζουμε τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις. Στηρίζουμε σε συνθήκες πρωτοφανείς για την παγκόσμια οικονομία την κοινωνία μας, αξιοποιώντας όποιο δημοσιονομικό περιθώριο έχουμε. Οι δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έχουν χρηματοδοτηθεί με πόρους που δεν είχαν ξαναδεί τα νησιά μας.

Τι θυμάται άραγε ο πολίτης από τo ΣΥΡΙΖΑ;

Την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο; Την εξαπάτηση των ίδιων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015; Τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας; Το νόμο Κατρούγκαλου με την κατάσχεση έως και 70% του εισοδήματος των παραγωγικών Ελλήνων και τις μειώσεις συντάξεων σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων; Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο να περηφανεύεται για το στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης; Την υποκριτική φαρσοκωμωδία με τα «Go back κυρία Merkel» του 2014 που έγιναν «Welcome Angela» το 2019;

Το αυτοκαταστροφικό για το ΣΥΡΙΖΑ αίτημα άμεσων εκλογών, μπορεί να είναι γοητευτικό για εμάς που αντιλαμβανόμαστε καθαρά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, όμως προέχει το συμφέρον του τόπου. Η ώρα των εκλογών θα έρθει όταν και όπως έχει περιγράψει ο Πρωθυπουργός.

Τώρα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη προσδοκά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για να διατυπώσει τα αιτήματα μιας κοινωνίας σε ένα Πρωθυπουργό που έχει αποδείξει ότι ξέρει να ακούει, να αξιολογεί και να δίνει λύσεις. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον τόπο μας. Θα είμαστε όλοι εκεί. Η αυτοδιοίκηση, οι φορείς, οι πολίτες, η κοινωνία μας… ενδεχομένως πλην του κ. Μπατιστάτου.

Μπορεί από το κείμενο του κ. Μπατιστάτου να προκύπτει ότι ίδιος ως υποψήφιος και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανερυθρίαστα δεν ενδιαφέρεται για την πρόοδο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά μόνο για την κατάληψη της εξουσίας. Όμως το αίτημά του για παραίτηση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης από οποιαδήποτε διεκδίκηση και αξίωση, απορρίπτεται και δεν γίνεται αποδεκτό από την παμψηφία των πολιτών του τόπου μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.