Πολιτική

Παναγής Καππάτος -Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Αμυρά στην Κεφαλονιά

279views

Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Αμυρά στην Κεφαλονιά

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχθήκαμε χθες στην Κεφαλονιά τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Ενημερωθήκαμε εκτενώς από την Δασάρχη Άννα Λύτρα, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού, του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού, καθώς και εκπροσώπων της Αναδόχου Εταιρείας για τις εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης που καλύπτουν 245 στρέμματα συνολικά στον Νομό μας με προϋπολογισμό ύψους 150.000€.

Ακολούθως, πραγματοποιήσαμε αυτοψία στις εργασίες που εκτελούν τα συνεργεία προληπτικών καθαρισμών στο Περιαστικό Δάσος του Αργοστολίου, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν στην περιοχή του Κάστρου Αγίου Γεωργίου. Εν συνεχεία παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψή μας στο Δημαρχείο Αργοστολίου για την εξέλιξη του προγράμματος Antinero και για τοπικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΥΠΕΝ.

Για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες προληπτικού καθαρισμού και δασοπροστασίας κοντά σε οικισμούς-καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις-οι οποίες θα διαρκέσουν έως το τέλος του Αυγούστου. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική παρέμβαση στο περιαστικό άλσος Αργοστολίου σε όλη του την έκταση, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο και προφυλάσσοντας το φυσικό στολίδι της πόλης μας.

Τέλος, επισκεφθήκαμε τα γραφεία της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς και Ιθάκης συζητώντας με στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά για την έμπρακτη στήριξή του στο Νομό μας με την ένταξη της Κεφαλονιάς στο πρόγραμμα Antinero, καλύπτοντας διαχρονικές ανάγκες της κοινωνίας μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.