Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Επίσκεψη του ΓΓ ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη στην Κεφαλονιά

272views

Επίσκεψη του ΓΓ ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη στην Κεφαλονιά

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, συνοδευόμενος από την Συντονίστρια της κυβερνητικής επιτροπής κρατικής αρωγής για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη κ. Κατερίνα Πατσογιάννη.

Ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Γενικού ήταν η παρακολούθηση της απορρόφησης των πόρων που έχουν παρασχεθεί από το ΥΠΕΣ, για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Για αυτό το σκοπό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αργοστόλι με την ηγεσία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Συζητήθηκε η αξιοποίηση ποσών που δεν έχουν ακόμα διατεθεί, μέσω προγραμματικών συμβάσεων που θα συνάψουν οι δήμοι με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Συμφωνήθηκε έως τις 20 Φεβρουαρίου οι προγραμματικές συμβάσεις να εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να υπογραφούν τον Μάρτιο και να δημοπρατηθούν τα έργα που έχουν επιλέξει οι δήμοι.

Με τον κ. Σταυριανουδάκη επισκεφθήκαμε και την Αγία Ευφημία, όπου συναντήσαμε τον Δήμαρχο Σάμης κ. Μονιά και συζητήσαμε για τις εκκρεμότητες της περιοχής. Ευχαριστώ τον κ. Γενικό για την παραγωγική συνεργασία και το συνεχές ενδιαφέρον που η Κυβέρνηση δείχνει για την έγκαιρη απορρόφηση των πόρων που έχουν διατεθεί στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και έχουν ανάγκη οι πολίτες των νησιών μας για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.