Πολιτική

Παναγής Καππάτος: Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

115views

Με αφορμή τον αγιασμό του Δ.Ι.Ε.Κ της σχολής του Νοσοκομείου Αργοστολίου για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, επισκεφθήκαμε σήμερα έπειτα από την πρόσκληση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μαρτίνη με τη συνοδεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κκ Δημήτριο, τη νέα πτέρυγα του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γ.Ν Κεφαλονιάς.

Περιηγηθήκαμε στις εργασίες της πτέρυγας- η οποία αποτελεί δωρεά του Κληροδοτήματος Γ. και Μ. Βεργωτή-διαπιστώνοντας από κοντά την πρόοδο στην εξέλιξη των εργασιών από την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις αρχές του Αυγούστου.

Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του Φεβρουαρίου του νέου έτους για να καταστεί λειτουργική η κτιριακή αναβάθμιση των ΤΕΠ, έτσι ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά, γρήγορα και να αισθάνονται ασφάλεια. Η νέα πτέρυγα των ΤΕΠ αναβαθμίζεται και οργανώνεται με αίθουσα ανάνηψης, βραχείας νοσηλείας, εξεταστήριο, σηπτικό χειρουργείο, αίθουσα γύψου και μόνωσης λοιμωδώννοσημάτων, γραφείο ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, χώρους υποδοχής, αναμονής, αλλαγής και αποθηκευτικών χώρων όπως και τουαλέτες για τα ΑμεΑ. Ακόμη, δημιουργείται Μονάδα Αποστείρωσης για την καταπολέμηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παράλληλα, ο κ. Μαρτίνης μας ενημέρωσε για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου. Τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν έναν υπερηχογράφο γενικής χρήσης, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους ένα ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, έναν υπερηχογράφο καρδιολογικής χρήσης καθώς και ένα μηχάνημα μέτρησης Πνευμονολογικών παραμέτρων.

Αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και έπειτα από την επίσκεψη και το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης τις κτιριακές παρεμβάσεις του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 7.000.000€, κάτι για το οποίο θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Κληροδότημα Γ. και Μ. Βεργωτή για την προσφορά του στη δημόσια περίθαλψη της τοπικής κοινωνίας μας, καθώς τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν καθοριστικά στην υψηλής ποιότητας, δωρεάν και αποτελεσματικής φροντίδας Υγείας τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους επισκέπτες των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.