Πολιτική

Παναγής Καππάτος-Ενισχύεται η Αστυνομική Δύναμη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την τουριστική περίοδο – Διπλασιάζονται σχεδόν οι δόκιμοι αστυνομικοί

68views

Έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες και τη γόνιμη συνεργασία μου με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλονιάς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Μπούμη καθώς και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πληροφορήθηκα σήμερα τις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις αναφορικά με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης των νησιών μας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη εξασφαλίσαμε σχεδόν τον διπλασιασμό των δόκιμων αστυνομικών που θα υπηρετήσουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Στην Κεφαλονιά οι δόκιμοι αστυνομικοί αυξάνονται από 18 που ήταν την προηγούμενη τουριστική περίοδο σε 30 για φέτος, ενώ για την Ιθάκη ο αριθμός ανέρχεται στους 7 για φέτος από 2 που υπηρετούσαν την περσινή χρονιά.

Επιπλέον, εκδόθηκε νέα διαταγή για την απόσπαση αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που δημιουργούνται την θερινή περίοδο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας.

Σταδιακά η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και σταθμών των νησιών μας γίνεται ικανοποιητικότερη επιτυγχάνοντας την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας την τουριστική περίοδο, ενισχύοντας παράλληλα και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπως επίσης τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτρη Μάλλιο για την άμεση ανταπόκριση τους στη βέλτιστη αξιοποίηση της αστυνομικής δύναμης των νησιών μας.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.