Πολιτική

Παναγής Καππάτος: Ενημερωτικό δελτίο για το μήνα Φεβρουάριο 2024

73views

Φίλες και φίλοι,

Στην μηνιαία ανασκόπηση όπως θα έχετε διαπιστώσει σταχυολογώ τις δράσεις μου στο εθνικό μας κοινοβούλιο, την προσωπική και πολιτική μου δραστηριότητα σε θέματα που αφορούν το κεντρικό πολιτικό σκηνικό αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Νομό Κεφαλληνίας.

Ξεκινώ την ανασκόπηση του Φεβρουαρίου με την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε η κυβέρνηση να μου εμπιστευτεί την εισήγηση του νομοσχεδίου της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας , στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση του νομικού πλαισίου και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δικαιοσύνης, καταπολεμώντας έτσι το αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί στην κοινωνία μας.

Είναι σαφές ότι απαιτήθηκαν πολλές ώρες καθημερινής δουλειάς όχι μόνο δικής μου, αλλά και των συνεργατών μου, τους οποίους ευχαριστώ για την στοχοπροσήλωση που επιδεικνύουν, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έως την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Τον μήνα που μας πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα, ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στη δημοπράτηση του έργου του οδικού άξονα Αργοστολίου-Πόρου. Με απόφαση του γενικού διευθυντή χωροταξικής, περιβαλλοντικής και αγροτικής πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Κατσαρό για την πολύτιμη βοήθεια του στην έκδοση της παραπάνω απόφασης. Τις επόμενες μέρες και με αφορμή την επίσκεψη μου προ ημερών στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Kyriakos Mitsotakis θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις από το Υπουργείο Υποδομών.

Με την ευκαιρία να επισημάνω ότι προκηρύχθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού στον Νομό μας τόσο στον τομέα της Υγείας όσο και στους Δήμους. Για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια γίνονται προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία στην Κεφαλονιά, καθώς η τελευταία φορά ήταν το 2010 σύμφωνα με τα αιτήματα των δήμων. Η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας θα αναβαθμίσει την εικόνα του νησιού μας και θα βελτιώσει σημαντικά τις επιβαρυμένες συνθήκες κυκλοφορίας τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ταυτόχρονα σε δύο μέρες ξεκινούν και οι αιτήσεις για την πρόσληψη 8 θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου. Είναι η τρίτη στη σειρά προκήρυξη τους τελευταίους 3 μήνες που αφορά τη στελέχωση ειδικοτήτων ιατρών των νησιών μας σε όλες τις δημόσιες δομές, αφού στις προηγούμενες υπήρχαν θέσεις και στα κέντρα υγείας Σάμης και Ιθάκης.

Εδώ οφείλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Ληξουρίου και όλη η δημοτική αρχή στο σύνολό της για την απόφαση τους να χορηγήσουν στον παθολόγο ιατρό του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου ως μηνιαίο οικονομικό κίνητρο το ποσό των 1.000 ευρώ καλύπτοντας παράλληλα και τα έξοδα της στέγασης του. Να υπενθυμίσω ότι οι Δήμοι Αργοστολίου και Σάμης ενισχύουν τους νέους γιατρούς τρία χρόνια τώρα με μηνιαία ενίσχυση ύψους 500 ευρώ συνεχίζοντας μέχρι σήμερα.

Να έρθω τώρα σε συναντήσεις που πραγματοποίησα, ξεκινώντας από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου, όπου επισκέφθηκα την Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Υποπλοίαρχο κα. Ανθούλα Νταβάκου και συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν το Λιμεναρχείο, ιδιαιτέρως τη λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου, ενόψει και των αυξημένων αναγκών της προσεχούς θερινής περιόδου, ο οποίος θα βοηθήσει επιχειρησιακά το κεντρικό Λιμεναρχείο, ενώ εκτός των άλλων θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής.

Όπως ήδη γνωρίζετε η πόρτα του γραφείου μου είναι αυτονόητα ανοιχτή για κάθε φορέα, κάθε σύλλογο, για κάθε απλό πολίτη, προκειμένου να συζητάμε και να δίνουμε λύσεις σε ζητήματα στο μέτρο του δυνατού φυσικά.

Έτσι λοιπόν, υποδέχθηκα στο πολιτικό μου γραφείο στελέχη της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς και προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συζητήσουμε τα υπηρεσιακά θέματα που τους απασχολούν, έτσι ώστε να μεταφέρω τα αιτήματά τους στην ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιακών παραγόντων στις επόμενες συναντήσεις μου.

Ήδη μέσα στις πρώτες μέρες του Μαρτίου έγιναν σημαντικές συναντήσεις και αναφέρομαι στην συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό Κυριακή Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον οδικό άξονα Αργοστολίου Πόρου, την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ, αλλά και όλα τα αναγκαία έργα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Να περάσουμε τώρα στην Ιθάκη μας, όπου από κοινού με τον Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα συναντήσαμε τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο,@Μανώλης Γραφάκος – Manolis Grafakos όπου συζητήσαμε για την πορεία εξέλιξης του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης, έργο απαραίτητο για το μέλλον της Ιθάκης. Παράλληλα, συζητήσαμε για το έργο σταθμό για την Ιθάκη που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων και τον σταθμό μεταφόρτωσης και διαχείρισης σκουπιδιών, το οποίο βελτιώνει την καθημερινότητα αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των Θιακών συμπολιτών μας.

Τέλος, με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση προκειμένου να εξασφαλίσουμε συμπληρωματική χρηματοδότηση του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου μετά και την τροποποίηση των στατικών μελετών του κτιρίου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια σύντομη αναφορά στις προσκλήσεις που λαμβάνω από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, συλλόγους, αλλά και διάφορους φορείς, στην δυνατότητα που μου δίνουν και στην τιμή που μου κάνουν να βρίσκομαι με χαρά κοντά τους σε σημαντικές εκδηλώσεις και στιγμές, σε κάποιες εκ των οποίων λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρευρεθώ. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω και πάλι, για τις προσπάθειές τους, να κρατούν τον πολιτισμό του τόπου μας ψηλά και όλους μας ενωμένους μέσα από τις παραδόσεις.

Εδώ θα σας αφήσω, ευχαριστώντας σας θερμά για τον χρόνο σας, να σας ευχηθώ να περάσετε ένα χαρούμενο υπόλοιπο Αποκριάς και να έχετε μια καλή Σαρακοστή.

Παραμένω πάντα στη διάθεση σας.

Με τιμή,
Παναγής Καππάτος

Μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα του Φεβρουαρίου 2024 πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

🔗https://shorturl.at/rsxCX

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.