Πολιτική

Παναγής Καππάτος- Ένα νομοσχέδιο που ενισχύει της προστασίας της ελληνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

50views

Ένα νομοσχέδιο που ενισχύει της προστασίας της ελληνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Τοποθετήθηκα με ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλή των Ελλήνων επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, τη διάσωση του ελληνόφωνου τραγουδιού και την προώθηση των έργων νέων δημιουργών.

Περιλαμβάνει μέτρα για τη δημιουργία νέων θεσμικών οργάνων, όπως η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Συμβούλιο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προκειμένου να στηρίξουν αυτούς τους σκοπούς.

Στον τομέα της εμπορικής πολιτικής, το νομοσχέδιο προτείνει αλλαγές στις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων και διαχείρισης πολιτιστικών πόρων, με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας των πολιτιστικών οργανισμών. Επίσης, επιδιώκει τη διαφάνεια και αποδοτικότητα στη διάθεση εισιτηρίων και τη μίσθωση πωλητηρίων.

Επιπρόσθετα, εστιάζει στη βελτίωση της οργανωτικής δομής και της λειτουργικότητας των πολιτιστικών υπηρεσιών, με προβλέψεις για την ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών και την ενίσχυση του προσωπικού σε σημαντικές τοποθεσίες.

Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου το οποίο επιδιώκει να αποτελέσει μια κρίσιμη κίνηση για την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα δίκαιο και διαφανές πλαίσιο για τη διαχείριση του πολιτιστικού μας πλούτου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://shorturl.at/mGKL3

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.