Κοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

44views

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, η οποία καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία. Η ημέρα αυτή, που είναι γνωστή επίσης ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί αποτελούν την καρδιά της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελώντας μια αναντικατάστατη παρουσία για την εξέλιξη κάθε μαθητή ή μαθήτριας. Οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν γέφυρες σύνδεσης των μαθητών με τον κόσμο και τον ίδιο τους τον εαυτό, τους βοηθούν να καταλαβαίνουν τις αληθινές τους ανάγκες και να καλλιεργούν αξίες. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι απλά η μετάδοση γνώσης και πληροφορίας αλλά η ουσιαστική διευκόλυνση όλων των μαθητών να φτάσουν στην ανακάλυψη του κόσμου και του εαυτού τους.

Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν σταθεί αντάξιοι των περιστάσεων και η Πολιτεία οφείλει να δώσει λύσεις στα προβλήματα τους.

«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.»(Νίκος Καζαντζάκης)

Από τον

Τομέα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.