ΚοινωνίαΠολιτισμός

Ο Σύλλογος Φαρακλάδων “Η Εύγερος” έκοψε την πίτα του για το 2024

110views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ 24-ΑΘΗΝΑ

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 

Ο Σύλλογος των απανταχού Φαρακλάδων « Η ΕΥΓΕΡΟΣ» έκοψε την πίτα του για το 2024  παρουσία συμπατριωτών  μας, προσκεκλημένων,  φίλων και πλήθος κόσμου που μας τίμησαν με την παρουσία τους  στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ»,  στο Μουσειακό χώρο  «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα» στην καρδιά της Πολιτιστικής Αθήνας, στο Θησείο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα από τη Μεικτή Χορωδία του Συλλόγου μας Φαρακλάδων  « Η ΕΥΓΕΡΟΣ» και του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας  με μαέστρο τη Χριστίνα Ρόκκου. Ακολούθησε το απολυτίκιο του Αγίου Γερασίμου από τον κ. Δημήτρη Δελλαπόρτα  (Διευθυντή ΕΠΑΛ και πτυχιούχο Βυζαντινής Μουσικής) και στη συνέχεια χαιρετισμός από τον  Πρόεδρο του Συλλόγου μας  κ. Παναγή Λυκούδη, ο  οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε περιληπτικά στο εκτενές και πρωτοποριακό πολιτιστικό έργο του Συλλόγου μας  από την ίδρυσή του το 1975 έως σήμερα, αλλά και στα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις απανωτές διαρρήξεις και βανδαλισμούς το 2022 και 2023 στο κτίριο που στεγάζεται ο Σύλλογος  επί της οδού Δελληγιώργη 24 στην Αθήνα. Επεσήμανε ότι ο Σύλλογός μας έχει καταβάλλει πολλές προσπάθειες να ανακάμψει και σταδιακά επανέρχεται στην πλήρη δραστηριότητα με τη βοήθεια του ΔΣ,  εθελοντών, μελών και φίλων του Συλλόγου.

Στην  εκδήλωσή μας μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν  και απεύθυναν χαιρετισμό κατά την διαδικασία κοπής της πίτας η αντιδήμαρχος Δήμου Κερατσινίου κ. Βαρλά Σταυρούλα, ο εκπρόσωπος ΔΣ Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Βαγγέλης Ζώτος, ο τ. Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (δικηγόρος)  κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος Τζάκης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Διλινάδων  ο κ. Ορέστης Καππάτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κομιτάτων  κ. Αφροδίτη Ζαμπέλη και ο Αντιπρόεδρος  κ. Γεράσιμος Κολαϊτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διλινάδων κ. Φωτεινός Κουνάδης, ο εκπρόσωπος ΔΣ Συλλόγου Αργυράδων Κέρκυρας κ. Αργυροκαστρίτης Ιωάννης , η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Κερκυραϊκής  Εστίας Αθηνών κ. Αφροδίτη Βερονίκη, η Πρόεδρος  Συλλόγου Σειραίων Καλαβρύτων η. Καπράλου Μαρία.    Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν παλαιότερα Μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι καλλιτεχνικών σχημάτων του Συκλλόγου μας, όπως η κ. Ανθούλα Αλεξανδράτου Καλογηροπούλου, η κ. Άρτεμις Λορέντζου, η κ. Ευανθία Λυκούδη, η κ. Πόπη Καλογηράτου.

Η Ομοσπονδία Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρόεδρο της Ο.Κ.Ι.Σ.  κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα (και Αντιπρόεδρο της Ευγέρου), την ταμία κ. Αφροδίτη Ζαμπέλη, την  Υπεύθυνη Νεολαίας και Μέλος ΔΣ  την Ευαγγελία Δελλαπόρτα (και Γ.Γραμματέα της Ευγέρου), τον Υπεύθυνο Διασύνδεσης με φορείς και Μέλος του ΔΣ κ. Ορέστη Καππάτο.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από την Έφορο Εκδόσεων 2023 και Πρόεδρο 2024  κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα και το Μέλος Εξελεκτικής Επιτροπής 2024 και Μέλος ΔΣ 2023 κ Ευαγγελία Δελλαπόρτα.

Ευχές και χαιρετισμό απέστειλαν ηλεκτρονικά ο Βουλευτής Κεφαλλονιάς κ. Παναγής Καππάτος, ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μπιάγκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς κ. Ευστάθιος – Σωτήριος Κουρής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Εορταστικό Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Μεικτή  χορωδία μας , που μάγεψε όλους όσους παρευρέθηκαν.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς μέσα από την ιστορική πορεία του από την ίδρυσή του,  στηρίζει  τον πολιτισμό, στέκεται αρωγός σε κάθε πολιτιστική δράση παρά τις δύσκολίες  και τις αντίξοες συνθήκες στις  εποχές που βιώνουμε, συνεχίζοντας  με εθελοντισμό και μεράκι  το πολιτιστικό και κοινωνικό του έργο. Καθήκον του Συλλόγου μας αποτελεί η διατήρηση, η ανάπτυξη, η διάδοση και η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγής Λυκούδης                         Ευαγγελία Δελλαπόρτα

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.