ΚοινωνίαΠολιτική

Ο Σύλλογος Απανταχού Φαρακλάδων Η Εύγερος” συγκαταθέτει με την Ομοσπονδία απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων πρόταση για τους δασικούς χάρτες

148views

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

 

Ο Σύλλογος των απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς  εκπροσωπώντας   τους απανταχού απόδημους Κεφαλλονίτες ως Μέλος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, υιοθετούμε  την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης από την Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, τη μοναδική που επιλύει το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες στα Επτάνησα. Προτείνουμε  στον κ. Μουζακίτη Πρόεδρο του  ΠΣ της ΠΙΝ να εκφωνηθεί η αίτηση/παρέμβαση που καταθέτει η Ομοσπονδία στις 19/03/2022 στην Περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, υιοθετώντας την   προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση η οποία κατατέθηκε, στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ΥΠΕΝ , από τον εκπρόσωπο του Δήμου Λευκάδας νομικό, κ. Ξενοφώντα Γράψα και την Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων  και   έχει ως εξής:

«Εκτάσεις στις περιοχές του άρθρου 62 παρ. 1 εδ. β Ν. 998/1979 [1] που στις αεροφωτογραφίες των ετών 1945 ή εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, εμφανίζονται ως εκτάσεις μη δασικής μορφής, δεν χαρακτηρίζονται ως δάση ή δασικές εκτάσεις κατά τη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη ή αναμόρφωσης κυρωμένου δασικού χάρτη, ανεξάρτητα από τη μορφή που τυχόν απέκτησαν αργότερα. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και στην περίπτωση που κατά το χρόνο έναρξης ισχύος της παρούσας διάταξης έχει ήδη αναρτηθεί ή κυρωθεί ο δασικός χάρτης, οπότε απαιτείται η ανασύνταξή του».

Όπως αναφέρεται και συμφωνούμε:

«Αυτή και μόνο η διατύπωση εξασφαλίζει :

Να μην απαιτείται η εξ υπαρχής σύνταξη των δασικών χαρτών.

Δίνει την ίδια λύση στο σύνολο των περιπτώσεων που έχουν κοινά χαρακτηριστικά και δεν έχει περιπτωσιολογική εφαρμογή.

  Μπορεί να ισχύσει άμεσα και να μην απαιτεί την υποβολή αντιρρήσεων από την πλευρά των ιδιοκτητών.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος των δασωθέντων αγρών γίνεται με τρόπο που συμπεριλαμβάνει το σύνολο των χαρακτηρισμένων ως ΑΔ εκτάσεων, δεδομένου ότι στους δασικούς χάρτες δεν υπήρξε διαχωρισμός σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Δεν απαιτείται, λόγω της εξαίρεσης των Ιονίων Νήσων από το τεκμήριο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, η επίκληση τίτλων, καθώς το ειδικό ιδιοκτησιακό καθεστώς απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από τη σχετική υποχρέωση.»

Επισυνάπτουμε και το αίτημα/παρέμβαση  της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων.

Προτείνουμε στους Επτανήσιους Βουλευτές μας να προωθήσουν  την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση για να επιλυθεί το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες στα Επτάνησα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγής Λυκούδης                                Ευαγγελία Δελλαπόρτα

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.

Leave a Response

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.