Πολιτική

Ο Νικόλας Φαραντούρης μιλάει στο Star για θέματα ασφάλειας & λειτουργίας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα

107views
20 Μαρτίου 2023

Σε χθεσινή τηλεοπτική μου εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τόνισα ότι:

1. Δεν είναι μόνο ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και δικά μας χρήματα τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τους σιδηρόδρομους. Επείγει ένας βαθύς έλεγχος, γιατί τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν για την ασφάλεια και την αναβάθμιση δικτύων και υποδομών.

2. Κορωνίδα αδιαφάνειας τα 800 εκατ. ευρώ που «έκαναν φτερά» το 2020 από τη Σύμβαση Κυβέρνησης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Γιατί; Ζητούνται απαντήσεις.

3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε στο μοντέλο απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, όπως φάνηκε πανηγυρικά και στην περίπτωση της Βρετανίας με την παταγώδη αποτυχία και τα ατυχήματα που ακολούθησαν και οδήγησαν στην επανακρατικοποίηση των σιδηροδρόμων.

4. Ωστόσο, η ΕΕ έχει θεσπίσει ένα αναλυτικό πλέγμα κανόνων για την ασφάλεια των μεταφορών, το οποίο δεν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα για λόγους πελατειακούς και ρουσφετολογικούς.

5. Προ μηνός η ΕΕ κατηγόρησε την Ελληνική Κυβέρνηση για μη ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών στο ελληνικό δίκαιο. Γιατί; Και εδώ ζητούνται απαντήσεις.

Bίντεο με τις δηλώσεις:
https://youtu.be/iU3-XcQq14Q

Δικαιοσύνη παντού.

Νικόλας Φαραντούρης
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.