Πολιτική

Ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβεγιας στο Ιστορικό Μοναστήρι της Άτρου

167views

Χθες βράδυ ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβεγιας παρακολούθησε την Ιερή Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην εκκλησία του Ιστορικού Μοναστηριού της Άτρου. Την Ακολουθία τέλεσε ο πατήρ Δανιήλ ένας υψηλής μόρφωσης ιερωμένος με κατάνυξη στο φως των κεριών. Αρκετοί πιστοί παρέμειναν στην ολονύχτια αγρυπνία μαζί με τον φωτισμένο πατέρα Δανιήλ και τους καλλίφωνους ψάλτες. Η δυσκολία της ανάβασης λόγω του κακοτράχαλου δρόμου ξεχάστηκε μπροστά στο μεγαλείο της μοναδικής θέας πάνω από τον Πόρο και την κατανυκτικη απλότητα της ιερής Ακολουθίας.
Το σπανιο στολίδι της Κεφαλονιάς αξίζει μια ευκολότερη πρόσβαση για να  θαυμάζουν περισσότεροι το Ιστορικό Μοναστήρι με τον ευρυχωρο ξενώνα, που δημιουργήθηκε από την αγάπη των πιστών προς την Υπεραγία  Θεοτόκο.
Το ενδιαφέρον του Ναπ.Μαραβέγια  για το Μοναστήρι θα  είναι συνεχές και έμπρακτο , πρώτα με την επισκευή του δρόμου και στη συνέχεια με ότι άλλο χρειάζεται γίνει για να αναδειχθεί το  κόσμημα αυτό της Κεφαλονιάς.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.