Πολιτική

Ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας στη Ναυτεμπορική για τις καταστροφές στη Θεσσαλία

254views

Ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας στην παρέμβαση του στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής απαντώντας στα ερωτήματα του δημοσιογραφου για τη θεομηνία στη Θεσσαλία αναφέρθηκε στο μεγάλο μέγεθος της καταστροφής, καθώς η Θεσσαλία παράγει περίπου το 6% του ΑΕΠ της χώρας και το 25% περίπου της αγροτικής παραγωγής μας.
Ευτυχώς το κόστος των αποζημιώσεων και των επιδιορθωσεων των υποδομών, οπως είπε, δεν θα βαρύνει μόνο τον ελληνικό προϋπολογισμό αλλά η Ευρωπαϊκή συνδρομή θα είναι σημαντική παρά την κακή οικονομική συγκυρία στασιμότητας στην Ευρώπη. Έτσι η δημοσιονομικη στρατηγική της κυβέρνησης δεν κινδυνεύει.
Ωστόσο, οπως ανέφερε, οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών μπορεί να είναι αισθητές με την αύξηση των τιμών των τροφίμων και την πιθανή περικοπή μερικών κυβερνητικών παροχών.
Τόνισε τέλος ότι η αποκατάσταση των ζημιών πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν χωρίς τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες.

https://www.youtube.com/watch?v=WVddCCWh73k

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.