ΚοινωνίαΠολιτική

Ο Δήμος Σάμης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

189views

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Tο 2021 ήταν μια χρονιά που συγκλόνισε με τις 17 ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ, «αποκαθηλώθηκαν» στελέχη του αθλητισμού και πρωταγωνιστές του θεάτρου. Ενώ και το 2022 δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς στον τομέα των Γυναικτονιών, των Βιασμών και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης ή Κακοποίησης ακόμη και με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Παράλληλα, με τον πόλεμο που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία βλέπουμε Γυναίκες που από τη μια ημέρα στην άλλη είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ριζικά. Να ξεριζώνονται από τα σπίτια τους, να παίρνουν τα μωρά στην αγκαλιά για να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς ή να μένουν στο πεδίο και να μάχονται.

Ο Δήμος Σάμης με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επικεντρώνεται στην εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, η οποία αποτελεί σημαντική παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν είναι Γιορτή, είναι Ημέρα Αγώνα για τα Δικαιώματα μας, ως Γυναίκες, ως ανθρώπινο είδος, είναι ο «Ματωμένος Μάρτης των Γυναικών», είναι η ιστορία του Γυναικείου Κινήματος. Μια ιστορία που μόνο ροζ δεν είναι, αλλά κατακόκκινη όπως το αίμα που έχει χυθεί τόσο άδικα όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να σπάσει ο κύκλος της βίας κατά των Γυναικών και της «σιωπής» γύρω από αυτή. Του Δικαιώματος να λες όχι και το όχι αυτό να είναι σεβαστό και αντιληπτό.

Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει email στο sos15900@isotita.gr ή να καλέσει το 100 ή να απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς στο 2671020022.

 

Η Αντιδήμαρχος Ισότητας των Φύλων

Αριστέα Αμίτση

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.