ΠολιτικήΤουρισμός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος στην παρουσίαση της στρατηγικής για τον Ελληνικό Τουρισμό και των Σχεδίων Δράσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

290views

Οι Προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και η παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030 και των Σχεδίων Δράσης, με έμφαση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΕΤΕ τις προηγούμενες μέρες  στην Κέρκυρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος κ.α., ενώ από πλευράς του ΣΕΤΕ, συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Χαράλαμπος Βούλγαρης, Μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ, Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece, Γιώργος Βήλος, Μέλος ΔΣ Marketing Greece, Χριστίνα Τετράδη, Μέλος ΔΣ Marketing Greece και Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ.

Μήνυμα απηύθυνε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι “τα Ιόνια Νησιά αποτελούν έναν από τους εδραιωμένους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας”.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό με ορίζοντα το 2030 και αναδείχθηκαν οι στόχοι για χρονική διεύρυνση της τουριστικής δραστηριότητας, χωρική επέκταση σε όλες τις περιφέρειες και αύξηση της μέσης δαπάνης και διάρκειας παραμονής ανά επισκέπτη.

Το ελπιδοφόρο μέλλον του τουρισμού δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτό άλλωστε μας δίδαξε με σκληρό τρόπο η δίχρονη δοκιμασία της πανδημίας.

Απαιτείται σκληρή και μεθοδική δουλειά, ώστε το τουριστικό μας προϊόν να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί και να αναβαθμιστεί.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό. Και από την πλευρά μας τους διαθέτουμε όλα εκείνα τα εργαλεία που θα τις οδηγήσουν στο μέλλον. Το νέο ΕΣΠΑ 21-27 έρχεται για την Περιφέρειά μας με αυξημένους κατά 30% πόρους και το Ταμείο ανάκαμψης ήδη διαθέτει σημαντικά προγράμματα, όπως της ψηφιακής αναβάθμισης που ήδη τρέχει και ενημερώσαμε με προηγούμενα δελτία τύπου, εισφέροντας και αυτό σημαντικά κεφάλαια.

Από την προηγούμενη όμως προγραμματική τα αποτελέσματα είναι σημαντικά.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι αποδεδειγμένα δίπλα στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα στις τουριστικές επιχειρήσεις, με πράξεις και πέραν των αρμοδιοτήτων της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το πρόγραμμα ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων με περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ και 400 νεοιδρυθείσες ωφελούμενες επιχειρήσεις αλλά και το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω Covid19, με περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε 2500 επιχειρήσεις, που έφτασε σε ποσοστό απορρόφησης ρεκόρ άνω του 95% και με τα χρήματα να καταβάλλονται άμεσα στους δικαιούχους.

Δύο μόνο προγράμματα που δείχνουν το ενδιαφέρον μας για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυσή τους, που αποτελούν τον γνώμονά μας και για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Στην Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας δουλεύουμε μεθοδικά ώστε οι επιχειρήσεις μας να εισέλθουν με προοπτικές στη νέα εποχή, με βιωσιμότητα, ανθεκτικότητα, με ψηφιακές δυνατότητες, εξωστρεφείς, για το καλό των ίδιων και του τόπου μας.

Στο επόμενο διάστημα μέσω των διαύλων επικοινωνίας της Αντιπεριφέρειάς μας, θα ενημερώνουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες για όλες τις δυνατότητες και τα νέα προγράμματα που θα ανοίγουν σταδιακά.

Δίπλα στις επιχειρήσεις με πράξεις και στο μέλλον του Τουρισμού!

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας


Γεώργιος Στασινόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.