Κοινωνία

Οι 4 λόγοι που είναι χρήσιμο να μείνεις έγκυος μετά τα 35

207views

Είσαι στα 30 ή και 30κάτι, πολύ πιθανό να έχεις μια σταθερή σχέση που να μετράει κάποια χρόνια- ή και καθόλου σχέση, αλλά -σε αντίθεση με όσα έχεις ακούσει από γνωστές και φίλες- δεν έχεις νιώσει κανένα βιολογικό ρολόι να σου χτυπάει ώστε να σου ξυπνήσει την ανάγκη της μητρότητας.

Προς το παρόν, «μεγαλώνεις» τον εαυτό σου

Η δεκαετία 20-30 είναι πράγματι η κατεξοχήν γόνιμη περίοδος για μία γυναίκα. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση της ζωής σου είναι πολύ πιθανό να μην έχεις βρει μια δουλειά με έναν αξιοσέβαστο μισθό, όπως επίσης και να μην έχεις καταλήξει στον σύντροφο που θεωρείς ότι μπορεί να γίνει πατέρας των παιδιών σου. Επομένως, μέχρι οι συνθήκες να καταστούν κατάλληλες, γιατί να βιάζεσαι;

Εγκυος μετά τα 35 γιατί η γονιμότητα είναι ακόμα με το μέρος σου

Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι μια γυναίκα είναι εξίσου γόνιμη στα 30+ όσο και στα 20+. Μια συζήτηση με τον γυναικολόγο σου θα σου λύσει όλες τις απορίες. Επίσης, μην ξεχνάς ότι υπάρχει επιλογή της κρυοσυντήρησης ωαρίων και πως το ηλικιακό όριο για την εξωσωματική πρόσφατα αυξήθηκαν και στην Ελλάδα κατά 4 χρόνια (από τα 50 στα 54 έτη).

Το παιδί σου έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ιδιοφυΐα

Πρόσφατη μελέτη του London School of Economics αναφέρει ότι τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες των 30+ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν πανέξυπνα, σε σύγκριση με όσα παιδιά γεννιούνται από μαμάδες των 20+ και 40+. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως είπαμε, στα 30+ είναι περισσότερο πιθανό να έχεις ένα καλό εισόδημα και μια σταθερή σχέση, παράγοντες που επηρεάζουν τη μετέπειτα εξέλιξη αλλά και τις ευκαιρίες του παιδιού σου.

Έγκυος μετά τα 35: Θα φτάσεις μέχρι τα βαθιά γεράματα

Μια ακόμη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια γυναίκα που μένει έγκυος μετά τα 35- και κυρίως από τα 33 κι έπειτα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν ως την ηλικία των 95 και παραπάνω, σε σύγκριση με τις γυναίκες που ολοκλήρωσαν την αναπαραγωγική διαδικασία στη φάση των 20+. Το εύρημα αυτό έχει να κάνει με τα γονίδια, καθώς αν μπορείς να συλλάβεις στα 30+ (παρά κάτι 40), αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γονίδια που μπορεί επίσης να συνδέονται με τη μακροζωία.

 

ΠΗΓΗ https://www.ladylike.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.