Ελλάδα-Διεθνή

Οι 25 Πιο Ακριβές Ράτσες Σκύλων Στον Κόσμο

753views

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε σκύλο,προσπαθήστε να κάνετε πρώτα μια μικρή έρευνα.Θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ράτσες για να διαλέξετε αλλά κι ότι κάποιες ράτσες είναι πιο ακριβές από τις άλλες. Όχι μόνο σε ότι αφορά τα χρήματα που θα δαπανήσετε για την αγορά, αλλά και για την περιποίηση όπως και τα ιατρικά έξοδα.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε τις πιο ακριβές ράτσες σκυλιών που μπορείτε να βρείτε. Περιλαμβάνονται τα έξοδα αγοράς του σκύλου, τα έξοδα περιποίησης και το μέσο κόστος ιατρικής περίθαλψης.

1. Κέρι Μπλου Τεριέ

Mε τιμή αγοράς τα $600, ίσως αυτός ο σκύλος δεν σας φαίνεται τόσο ακριβός. Ωστόσο,εξαιτίας διάφορων προβλημάτων υγείας που μπορούν να προκύψουν, οι δαπάνες περίθαλψης μπορούν να ξεπεράσουν τα $7,000. Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούν εύκολα να υπερβούν τα 15 χρόνια ζωής.

2. Μεγάλος Δανός

Η τιμή των σκύλων της ράτσας Great Dane (Μεγάλος Δανός) υπολογίζεται στα $800. Είναι μεγαλόσωμοι και εύκολοι στην περιποίηση,όμως, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας όπως οι μυοκαρδιοπάθειες. Ο μέσος όρος ζωής τους κυμαίνεται μεταξύ 7 εως 10 χρόνια. Το μέσο κόστος ιατρικής περίθαλψης υπολογίζεται στα $7,100.

3. Ορεινός Σκύλος Βέρνης

Η τιμή αγοράς ενός τέτοιου μεγαλόσωμου σκύλου που μπορεί να φτάσει τα 55 κιλά dogs είναι περίπου $800. Αυτή η ράτσα προδιαθέτει για αρκετά προβλήματα υγείας όπως η δυσπλασία ισχύου και αγκώνα, τα οποία μπορεί να σας κοστίσουν μέχρι και $6,500.

4. Γερμανικός Ποιμενικός

Είναι γνωστά για τις ικανότητες τους στη φύλαξη κοπαδιών και η τιμή αγοράς τους κυμαίνεται στα $800. Μπορούν να ζήσουν μέχρι και 20 χρόνια, με μέσο κόστος περίθαλψης τα $20,500. Αυτό που στοιχίζει περισσότερο στην περίθαλψη τους είναι η αντιμετώπιση ασθενειών όπως η δυσπλασία ισχύου και αλλά και τα περιπρωκτικά συρίγγια.

5. Τσόου Τσόου

Η ράτσα Chow Chow χαρακτηρίζεται απο σκυλιά μεγαλόσωμα με χοντρή γούνα, η οποία τα κάνει να δείχνουν σαν λιοντάρια. Η τιμή αγοράς τους κυμαίνεται στα $900, η περιποίησή τους στοιχίζει περίπου $90, αλλά τα έξοδα περίθαλψης τους μπορεί να φτάσουν το ποσό των $11,000.

6. Γκόλντεν Ριτρίβερ

Tα Golden Retriever, είναι ιδιαιτέρως γνωστά ως σκυλιά κατάλληλα για οικογένεια και μπορούν να κοστίσουν εως και $1,000.Κάθε επίσκεψη για περιποιήση-κούρεμα μπορεί να σας στοιχίσει $56 εξαιτίας του υπέροχουν χρυσού τριχώματος που διαθέτουν.Όσον αφορά τα ιατρικά τους έξοδα, τα Golden Retrievers ταλαιπωρούνται από αρκετές ασθένειες, που μπορούν να σας κοστίσουν ακόμα και $17,500.

7. Λέικλαντ Τεριέ

Ένα Lakeland Terrier είναι μια φυλή που χρειάζεται αρκετά λεφτά για να συντηρηθεί. Το κόστος ιατρικών εξόδων μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια,ενώ κάθε επίσκεψησε επαγγελματία κομμωτή στοιχίζει65 δολάρια.Η τιμή αγοράς είναι γύρω στα 1.200 δολάρια. Αν και μπορεί να μην σας φαίνονται πολλά,σκεφτείτε ότι χρειάζονται περιποίηση κάθε εβδομάδα.

8. Σαμογέντ

Η φυλή Samoyed δεν απαντάται συχνά και στοιχίζει 1.200 δολάρια. Ξεχωρίζουν για την γούνα τους. Η ζωή τους υπολογίζεται στα 12 έως 14 χρόνια. Αντιμετωπίζουν όμως πολλά προβλήματα με την υγεία τους.Τα κυριότερα από αυτά είναι παθήσεις του ανοσοποιητικού και του οφθαλμού.Μπορούν να ξεπεράσουν σε κόστος τα 4.800 δολάρια.

9. Ροτβάιλερ

Τα Rottweiler θεωρούνται μεγαλόσωμα σκυλιά και στοιχίζουν $ 1.200. Ζουν περίπου 8-10 χρόνια. Η περιποίηση της κοντής τους γούνας στοιχίζει 36$ ανά επίσκεψη. Θεωρούνται άγρια και περίεργα σκυλιά.Η υγεία τους θα σας προσθέσει ένα κόστος 7,800$.

10. Μάλαμουτ Αλάσκας

Είναι ιδιαίτερη φυλή.Μοιάζουν με λύκο και κοστίζουν $ 1.200 αλλά η υγειονομική τους περίθαλψη εκτινάσσει το κόστος . Είναι επιρρεπή στην εμφάνιση διαβήτη,πράγμα που σημαίνει φάρμακα και τακτικές επισκέψεις σε γιατρό. Το τρίχωμα τους είναι ένα επιπλέον θέμα,με μια συνηθισμένη χρέωση στα 85$ ανά επίσκεψη.

11. Παλαιός αγγλικός Ποιμενικός

Θεωρείται τέλειο σκυλί για οικογένεια και παιδιά,και κοστίζει περίπου$ 1.200. Η περιποίησή τους στοιχίζει $ 88. Η περίθαλψη τους όμως ξεπερνάει τα $ 7.600.

12. Μπουλ Τεριέ μινιατούρα

Τα σκυλιά αυτά χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ενέργεια και οι τιμές τους είναι στα 1200$. Μπορεί να ζήσει μέχρι και 14 χρόνια με κόστος όμως $ 1.500.

13. Μπουλντόγκ

Μια από τις πιο φιλικές φυλές σκυλιών είναι το αγγλικό μπουλντόγκ. Με τιμή αγοράς 1.250 δολαρίων, μπορείτε να έχετε δικό σας. Μόνο η υγειονομική περίθαλψη μπορεί να κοστίσει 5.700 δολάρια χωρίς κανονική περιποίηση.

14. Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ

Ένα Cavalier King Charles Spaniels ζει περίπου 10 έως 14 χρόνια. Μπορείτε να βρείτε ένα με τιμή $ 1.200 και $ 1.400. Χρειάζονται τακτική προσοχή και περιποίηση με κόστος $ 55. Η περίθαλψη και το ιατρικό κόστος μπορεί να στοιχίζουν κατά μέσο όρο 1.400 δολάρια.

15. Ιταλικό Σπινόνε

Μια φυλή με καταγωγή από την Ιταλία, το Spinone Italiano είναι ένα σκυλάκι μεγάλου σχετικά μεγέθους των 1,300 δολαρίων. Το τρίχωμά τους κοστίζει 55 δολάρια σε κάθε επίσκεψη.Προσβάλλονται από κοινές ασθένειες των σκύλων, που κοστίζουν $ 3.000 κατά μέσο όρο.

16. Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ

Είναι μεσαίου μεγέθους σκυλιά ,ενεργητικά και παιχνιδιάρικα και κόστος $ 1.500. Ζουν μια μέση ζωή 12 έως 14 χρόνια αλλά το κόστος για τα ιατρικά τους έξοδα είναι 3.500 δολάρια για προληπτικούς ελέγχους,εμβόλια και θέματα που έχουν.

17. Νιουφάουντλαντ

Ένα Newfoundland ανήκει στις μεγαλόσωμες φυλές.Έχει χαρακτηριστική γούνα. Ένα από αυτά τα σκυλιά, μπορείτε να το βρείτε για 1.500 δολάρια με μια διάρκεια ζωής 9-10 χρόνια. Είναι ευγενικοί γίγαντες και το τρίχωμά τους θα σας κοστίσει ανά επίσκεψη $ 65.Όμως, θα μπορούσατε να χρεωθείτε έως 5.500 δολάρια ιατρικό κόστος για εξετάσεις και φάρμακα,σε ασθένειες όπως η καρδιομυοπάθεια.

18. Σκύλος Αγίου Βερνάρδου

Μεγαλόσωμοι γίγαντες. Η φυλή Saint Bernard είναι ευγενής,ήσυχη και κατάλληλη για παιδιά. Μια τυπική τιμή που θα τα βρείτε είναι τα 1.500 δολάρια, με κόστος περιποίησης στα $ 65 και ιατρική περίθαλψη που στοιχίζει μέχρι και $ 8.600 για γενικούς προληπτικούς ελέγχους.

19. Μπέντλινγκτον Τεριέ

Το Bedlington Terrier είναι ένας σκύλος με τιμή 1.800 δολαρίων. Η υγειονομική περίθαλψη κοστίζει περίπου 3.700 δολάρια. Η ζωή τους φτάνει έως και τα 14 χρόνια. Θεωρούνται ιδιαίτερα έξυπνα σκυλιά και κοστίζουν $ 50 ανά επίσκεψη σε groomer.

20. Ρωσικό Μαύρο Τεριέ

Το μαύρο ρωσικό τεριέ είναι μια ιδιαίτερη φυλή, που κοστίζει $ 1.800. Ανήκει στις φυλές με υψηλό κόστος και συχνή περιποίηση που ανέρχεται στα $ 105. Επίσης, τους ταλαιπωρούν πολλά θέματα υγείας, όπως ορθοπεδικά και οφθαλμικά, εκτοξεύοντας το κόστος στα $ 6.000.

21. Ιρλανδικός Λυκοθήρας

Αυτή ο γίγαντας ξεχωρίζει ως φιλικός προς την οικογένεια, αλλά είναι κοστοβόρος.Ετοιμαστείτε να ξοδέψετε 1.800 δολάρια μόνο για αγορά. Ζουν όμως σχετικά λίγο χρόνια,γύρω στα 10. Το κόστος επαγγελματικής περιποίησης που χρειάζονται είναι περίπου $ 65 ανά επίσκεψη. Το ιατρικό κομμάτι κυμαίνεται στα 7.700 δολάρια.

22. Γαλλικό μπουλντόγκ

Το γαλλικό μπουλντόγκ θεωρείται από τα πιο ακριβά σκυλιά που μπορεί να βρει κάποιος με 2.000 $. Επίσης, ταλαιπωρούνται από θέματα υγείας με μέσο κόστος για υγειονομική περίθαλψη περίπου 4.300 δολάρια.

23. Αφγανικός Ιχνηλάτης

Οι Αφγανικοί ιχνηλάτες μπορούν να βρεθούν από εκτροφείς στην τιμή των $ 2.000. Διαθέτουν ιδιαίτερη και πλούσια γούνα, που χρειάζεται επαγγελματία για να την προσέξει.Κάθε επίσκεψη κοστίζει $ 65 και $ 80 . Ταλαιπωρούνται από προβλήματα υγείας όπως ο υποθυρεοειδισμός και ο καταρράκτης,γι’αυτό μπορούν να σας φύγουν 3.000 δολάρια έξοδα νοσηλείας. Με σωστή περιποίηση, αυτός ο σκύλος φτάνει και τα 14 χρόνια.

24. Πορτογαλικός σκύλος νερού

Η αγορά ενός τέτοιου σκύλου θα σας στοιχίσει αρκετά, φτάνοντας και τα 2.500 δολάρια. Ίσως θα ήταν καλύτερα να υιοθετήσετε ένα. Παράλληλα, η τιμή για κούρεμα είναι $ 53 σε κάθε επίσκεψη.Ζουν έως 10 και 14 έτη και τα έξοδα κτηνιάτρου αγγίζουν τα 2.700 δολάρια.

25. Θιβετιανό Μαστίφ

Το θιβετιανό μαστίφ είναι ογκώδες ζώο. Μπορεί να φαίνονται γίγαντες αλλά είναι καλόκαρδα σκυλιά καταβάθος και καλοί φύλακες. Το κόστος αγοράς ανέρχεται στα 2.500 δολάρια. Περιβάλλονται από πλούσια γούνα και η περιποίησή τους κοστίζει $ 70 κάθε επίσκεψη. Τα ιατρικά έξοδα μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τα 3.000 δολάρια λόγω ορθοπεδικών προβλημάτων που μπορούν να παρουσιάσουν.

ΠΗΓΗ https://luxurylevels.com/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.