Αθλητισμός

Οι επιτυχίες των παιδιών της Κεφαλονιάς στο Πανελλήνιο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα συνεχίστηκαν για άλλη μια χρονιά !

289views

Οι επιτυχίες των παιδιών της Κεφαλονιάς στο Πανελλήνιο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα συνεχίστηκαν για άλλη μια χρονιά !
Σε ένα γιγαντιαίο τουρνουά, με πάνω από 1000 συμμετέχοντες, με αντιμέτωπους τους καλύτερους μαθητές/τριες – σκακιστές/στριες της χώρας, που έγινε στον Πειραιά (Σ.Ε.Φ.), το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, είχαν μια αξιοθαύμαστη πορεία !
Με αρκετά παιδιά που δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ σε τουρνουά, (αφού ούτε και η γεωγραφική μας θέση μας βοηθάει σε αυτό) θα λέγαμε ότι επιτυχία θα ήταν μόνο και μόνο η παρουσία τους εκεί. Μόνο που όχι μόνο βρέθηκαν, αλλά κατάφεραν να πλασαριστούν και στις υψηλότερες θέσεις !
Δείγμα των προσπαθειών τους και της αγάπης τους προς στο άθλημα.
Την αποστολή αποτελούσαν 7 μαθητές και μία μαθήτρια, με τα παρακάτω αποτελέσματα :

Παπαδάτου Στεφανία, Ε΄ Δημοτικού, 3ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου :
2η Πανελλήνια Θέση και Αργυρό Μετάλλιο, με 6 νίκες και μια ισοπαλία.
Για άλλη μια φορά η Στεφανία, μετά την 3η περσινή της θέση, ανέβηκε στο βάθρο και μάλιστα μια θέση πιο ψηλά ! Της ευχόμαστε του χρόνου και το χρυσό ! Συναγωνίστηκε σε κατηγορία που είχε 114 παιδιά !
Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, 5ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου :
14η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 5 νίκες. Ο μικρότερος της αποστολής, αλλά από τους πιο μαχητικούς. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία που είχε 64 παιδιά !
Στέφου Παναγιώτης, Α΄ Δημοτικού, 4ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου :
50ή Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 4 νίκες. Άλλη μια πρώτη παρουσία σε μεγάλο τουρνουά, όπου έδειξε ότι θα έχει ακόμη εξέλιξη. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 96 παιδιά !
Παντελής Βασίλειος, Β΄ Δημοτικού, 3ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου :
32η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 5 νίκες. Ίσως ο πιο βραχύσωμος αλλά και ο πιο ατρόμητος της αποστολής. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 118 παιδιά !
Τασιούλης Γεώργιος, Γ΄ Δημοτικού, 4ο Δημ, Σχολείο Αργοστολίου :
88η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 4 νίκες. Πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλο τουρνουά, στην πιο μεγάλη σε αριθμό συμμετεχόντων κατηγορία. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 150 παιδιά !
Πανέρης Χρήστος, Α΄ Γυμνασίου, 3ο Γυμν. Αργοστολίου :
57η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 3 νίκες και μια ισοπαλία. Η πιο ήρεμη δύναμη της αποστολής. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 90 παιδιά !
Μπελτζινίτης Ιωάννης, Α΄ Λυκείου, Επα.Λ. Ληξουρίου :
51η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 3 νίκες και μια ισοπαλία. Ο Γιάννης συναγωνίστηκε στην μια και μοναδική κατηγορία των Λυκείων, όντας παιδί που φοιτά στην Α΄ τάξη. Έπαιξε σχεδόν όλα τα παιχνίδια με μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, σε μια κατηγορία που είχε 85 συμμετέχοντες !
Ανδρεάτος Γεώργιος, Γ΄ Λυκείου, 2ο Λύκειο Αργοστολίου :
21η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιώργο, στην τελευταία του “παράσταση” σε Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, Του ευχόμαστε από του χρόνου να τον παρακολουθούμε στα αντίστοιχα των πανεπιστημίων.

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.), θέλει να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την προσπάθεια τους και εύχεται να υπάρξει και ακόμα καλύτερη συνέχεια !
Ευχαριστεί επίσης τους γονείς και τα σχολεία τους για την άψογη διαπαιδαγώγηση τους !
Ευχόμαστε υγεία σε όλους και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά !

Εκ. του Δ.Σ.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.