Πολιτική

Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με μαζική πλειοψηφική αποχή από τις εκλογές παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια

148views

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων, που απείχαν μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Στάση που αποτελεί ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, που προσπάθησε να επιβάλει διαδικασίες που απαξιώνουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς και την εφαρμογή στην πράξη του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη. Ηχηρό μήνυμα καταδίκης εισέπραξαν επίσης και οι παρατάξεις που κόντρα στην εκφρασμένη θέληση του κλάδου, κατέβηκαν στις εκλογές και έδωσαν όλες τους δυνάμεις τους υπέρ της συμμετοχής και της νομιμοποίησης αυτών των αντιδημοκρατικών διαδικασιών στο πλευρό της Ν. Κεραμέως.

Στο νομό μας η αποχή έφτασε το 78% (στους 361 συναδέλφους ψήφισαν μόνο 80, ποσοστό 22%), παρά το ότι καταστρατηγήθηκε κάθε δημοκρατική και διαφανής διαδικασία όπως και σε όλη την Ελλάδα. Με εφορευτική επιτροπή τον ίδιο τον κ. προϊστάμενο (!!!), το υπουργείο και η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης απαξίωσαν το ίδιο το δικαίωμα των συναδέλφων να ενημερωθούν σχετικά με την διαδικασία. Συγκεκριμένα, όταν επιδιώξαμε να πληροφορηθούμε στοιχεία σχετικά με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τον/την υπεύθυνο/η ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων κ.α., βρήκαμε τα γραφεία της Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης κλειστά !!! Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. προϊστάμενο, πήραμε την απάντηση ότι, «…δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανοίξουν τα γραφεία…», καθώς και ότι σχετικά με τα στοιχεία που ζητήθηκαν, «…θα μελετήσει αν δικαιούμαστε να έχουμε αυτή την πληροφορία..!!!» και «… θα δώσει τα στοιχεία σε 1-2 ημέρες!!!» Προσπαθώντας μάλιστα να μας «νουθετήσει», ανέφερε ότι, «…. αν ήταν τόσο σημαντικές για εμάς αυτές οι πληροφορίες σχετικά με την εγκυρότητα των εκλογών, θα έπρεπε να τα ζητήσουμε από την προηγούμενη εβδομάδα…!».

Αυτοί που απαιτούν να εκλέγουν τα σωματεία τους εκπροσώπους τους για Δ.Σ. με δικαστικούς αντιπροσώπους και εκλεγμένες εφορευτικές επιτροπές, εκλέγουν με ψευτοεκλογές και στημένες εφορευτικές με ποσοστά του 1/3 του κλάδου, αντιπροσώπους για Υ.Σ.! Αυτοί που απαιτούν από τους ψηφίσαντες για την ανάδειξη Δ.Σ του σωματείου να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, την ίδια ώρα νομιμοποιούν και τους μη τακτοποιημένους οικονομικά να ψηφίζουν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια! Αυτοί που νομιμοποιούν κυβερνήσεις με ποσοστά μειοψηφίας, απαιτούν 50%+1 συμμετοχή του κλάδου στην γενική του συνέλευση για να είναι «νόμιμη»!

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

ΕΤΟΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ για Υπηρεσιακά Συμβούλια στη ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΕγγεγραμμένοιΨήφισανΠοσοστό συμμετοχής
201830125083%
2020396194,7%
20223618022%

Συγκρίνοντας το χθεσινό αποτέλεσμα με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών (2018) για Υπηρεσιακά Συμβούλια που η συμμετοχή έφτανε στο 83%, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Άλλωστε μόνο στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ψήφισαν 132 συνάδελφοι δια ζώσης και με τα σχολεία ανοικτά.

 

Ο κλάδος ξέρει να επιλέγει για το ποιοί θα είναι οι εκπρόσωποί του! Οι «ψευτο-αιρετοί» του 20% συμμετοχής και των 28 ψήφων δεν έχουν τη νομιμοποίηση του κλάδου.

Η απάντηση στις μεθοδεύσεις τους να εκφραστεί με υψηλά απεργιακά ποσοστά στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου στις 10.30 π.μ.

Αργοστόλι 7/11/2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.