Πολιτική

Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα στο Νύφι – Παρουσία Δημάρχου Αργοστολίου και Βουλευτή η εγκατάσταση του εργολάβου

187views

Αντιπλημμυρικά έργα, ξεκινούν στο χωριό Νύφι, Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου και σήμερα κατά την υπογραφή εγκατάστασης της εταιρίας που θα το εκτελέσει, έδωσαν το παρών ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, καθώς και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Πρόκειται για την υπογραφή του πρωτοκόλλου εγκατάστασης, στο από 14/7/2023 συμφωνητικό μεταξύ της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ με την εταιρία RES INVEST ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, η οποία θα εκτελέσει το έργο, με εργολάβο τον Σπύρο Παπαδάτο. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους 216.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση συρματοκυβωτίων κάθετα στο ρέμα, ώστε να μειώσει την ταχύτητα του νερού που θα κατεβαίνει απο το βουνό και παράλληλα να συγκρατεί τα φερτά υλικά.

Μάλιστα στην υπογραφή του πρωτοκόλλου εγκατάστασης της εταιρίας,  το παρών έδωσε η Διευθύντρια Δασών του Νομού Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Άννα Λύτρα, ο δασοφύλακας Ευάγγελος Μουρελάτος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυφίου Σπύρος Βανδώρος και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου και εκ νέου υποψήφιος, Παναγής Βανδώρος.

Την εταιρία που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου εκπροσώπησε ο Ευάγγελος Ανδρεάτος και πρόκειται για μία συνέχεια των αντιπλημμυρικών έργων που είχαν γίνει από τον κ. Ανδρεάτο, ως Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Το 2019, τα έργα σταμάτησαν, διότι παραιτήθηκε ο κ. Ανδρεάτος, από την θέση του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ώστε αυτά να συνεχιστούν.

Γιώργος Χαλαβαζής

Πηγή: www.inkefalonia.gr

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.