Πολιτισμός

Ξεκινάει το Αργοστολιώτικο Καρναβάλι 2023 Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην πλατεία Καμπάνας-«Στέψη της Βασίλισσας»

386views

 

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023

 

Το Αργοστολιώτικο Καρναβάλι 2023 φιλοδοξεί να δώσει  μια χρωματιστή και χαρούμενη νότα ελπίδας και μας καλεί να ξεφύγουμε και να ξεχαστούμε, να σατιρίσουμε, να χορέψουμε, να ξεφαντώσουμε.

Το πρώτο ραντεβού για το φετινό Καρναβάλι στο Αργοστόλι έχει δοθεί για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 4:30μμ, όπου ξεκινά το καρναβαλικό ξεφάντωμα από την πλατεία Καμπάνας μέσω του Λιθόστρατου και φτάνοντας στην πλατεία Βαλλιάνου  με τη «Στέψη της Βασίλισσας» & την πρώτη της εμφάνιση και κάπως έτσι ανοίγουμε τις γιορτές για φέτος, με καρναβαλικούς ρυθμούς από τον DJ Μάκη Κλωνή και την ομάδα θεάτρου δρόμου “Teatro – Teama”, με performer (ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, παλιάτσους, εντυπωσιακές φουσκωτές κινούμενες φιγούρες).

Θα απολαύσουμε επίσης αποκριάτικους χορούς από τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων «Ιόνιος Πνοή», «Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου», «Πηνελόπη», «Κεφαλλήνες», «Το Αράκλι», «Το Σπάρτο», «Ο Μπαλλος», «Αίνος» Βλαχάτων, «Ο Μέρμηγκας».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η ηθοποιός Θεοδώρα Τσέπα και ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος.

Και θα είναι μόνο η αρχή, καθώς έχει σχεδιαστεί από τον Δήμο Αργοστολίου σε συνεργασία πάντα με φορείς, σχολεία, συλλόγους ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που θα καλύψει όλο το Δήμο Αργοστολίου το διάστημα μέχρι και την κορύφωση της καρναβαλικής γιορτής, την τελευταία Κυριακή των Αποκριών.

 

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.