Πολιτική

Ν. Μαραβέγιας στο ΝΗΣΙ 93,9: Πιστεύω οτι με την δύναμη και την ενθάρρυνση όλων μπορώ να καταφέρω ότι έχω καταφέρει και στον ακαδημαϊκό χώρο

163views

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Νησί 93,9 στην εκπομπή «Το Βήμα του Πολίτη», με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε ο Ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, τ. Υπουργός, τ. Αντιπρύτανης Ναπολέων Μαραβέγιας.

 

Για τη μεγάλη τιμητική εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την προσφορά του στο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία

«Η αποχώρηση μου από το Πανεπιστήμιο είναι τυπική, καθώς έχω αναγορευθεί ήδη ομότιμος καθηγητής και έτσι έχω την δυνατότητα να συνεχίσω να διδάσκω. Αυτή η τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο μου ήταν πολύ σημαντική και για εμένα αλλά και για την Κεφαλονιά συνολικότερα, γιατί μην ξεχνάμε, είμαι γέννημα θρέμα της Κεφαλονιάς. Η προσέλευση όλων αυτών των προσωπικοτήτων και του πλήθους κόσμου μου δίνει δύναμη να επιδιώξω κάτι διαφορετικό από την ακαδημαϊκή καριέρα, πιστεύω όμως ότι με την δύναμη και την ενθάρρυνση όλων μπορούμε να καταφέρουμε ότι έχουμε καταφέρει και στον ακαδημαϊκό χώρο».

 

Για τον παιδαγωγικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί

«Οι πολιτικοί πρέπει να έχουν παιδαγωγικό ρόλο, με το παράδειγμα, τη συμπεριφορά, τα λόγια και τις πράξεις τους πρέπει να δείχνουν στον κόσμο ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος μακριά από λαϊκισμούς, δημαγωγίες και μεγαλοστομίες γι’ αυτό νομίζω ότι δεν φεύγω πολύ μακριά από τον ρόλο που είχα στο πανεπιστήμιο».

 

Για την έλλειψη πανεπιστημιακού κέντρου στο Ληξούρι και για το Κέντρο Ομηρικών Σπουδών στην Ιθάκη

«Επειδή το Ληξούρι το πονάω πάρα πολύ και λυπάμαι και θλίβομαι που δεν υπάρχει καμία εκπαιδευτική δομή αυτή τη στιγμή, σας λέω ότι αν εκλεγώ βουλευτής θα κάνω πραγματικά τα πάντα για να αποκτήσει το Ληξούρι επιτέλους ένα πανεπιστημιακό κέντρο μελέτης φυσικών καταστροφών ,το οποίο θα είναι πανελλήνιας, πανευρωπαϊκής και αν είναι δυνατόν και διεθνούς εμβέλειας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να έρχονται σεισμολόγοι από όλο τον κόσμο να μελετούν επιτόπου τα σεισμικά φαινόμενα στο πιο σεισμογενές κομμάτι της Ευρώπης. Άλλη μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι να κάνουμε την Ιθάκη κέντρο Ομηρικών Σπουδών, η Ιθάκη είναι ξακουστή παγκοσμίως και όλοι ξέρουν την ιστορία της, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος είναι εξαιρετικά ικανοί και προσπαθούν πραγματικά, χρειάζονται όμως βοήθεια».

 

Για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πολίτικος

«Μας χρειάζονται άνθρωποι με όρεξη, διάθεση και όπως είπα ο πολιτικός πρέπει να είναι και παιδαγωγός, να παιδαγωγεί τον κόσμο χωρίς να παρασύρεται από τις λαϊκίστικες κορώνες και τις λαϊκίστικες επιθυμίες επιμέρους συμφερόντων. Πρέπει να υπηρετεί το γενικό καλό».

 

Για την έλλειψη πολιτιστικών δομών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, την ενότητα και τις σχέσεις αντιπολίτευσης – συμπολίτευσης

«Πρέπει να δούμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη να πρωταγωνιστούν σε όλους τους τομείς. Δεν μπορώ να φανταστώ για την Κεφαλονιά η οποία ήταν πρωταγωνίστρια στον πολιτιστικό τομέα να μην έχει υπαίθριο θέατρο. Χρειάζονται πράξεις και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σαν Κεφαλονίτες. Όταν η αντιπολίτευση κάνει προτάσεις η συμπολίτευση πρέπει να την ακούει».

 

Για την μέχρι τώρα πορεία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την ανάγκη ο βουλευτής που θα εκλεγεί να είναι από το κυβερνόν κόμμα 

«Το πρώτο μέλημα μας ως Νέα Δημοκρατία είναι να κερδίσουμε την έδρα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα τα καταφέρουμε με την δύναμη όλων μας αρκεί βεβαίως και ο κόσμος να αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι μελλοντική κυβέρνηση και ο βουλευτής που θα βγάλει δεν πρέπει να είναι της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό της δρόμο, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλές θετικές εξελίξεις στην οικονομία, στους ρυθμούς ανάπτυξης, εξωτερική πολιτική κλπ. Πρόκειται για ένα κόμμα και έναν πρωθυπουργό που προσπαθεί και δουλεύει πραγματικά. Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να κερδίσουμε την έδρα για να πάμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ένα βήμα παραπέρα».

 

Για την αξιοπιστία που έχει απέναντι στον κόσμο

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πάμε την Κεφαλονιά ψηλότερα, νομίζω πως έχω αποδείξει την αξιοπιστία μου και ο κόσμος σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι ψηφίζοντας Ναπολέοντα Μαραβέγια θα ψηφίσει το σωστότερο.

https://www.youtube.com/watch?v=Dq4E_zJQ9jc

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.