Πολιτική

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την βία από όπου κι αν προέρχεται

74views

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την βία από όπου κι αν προέρχεται

Το τελευταίο περιστατικό βίας εναντίον μαθητών από συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων, αναστάτωσε πάλι την κοινωνία του Αργοστολίου και φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο την συζήτηση για τις περιθωριοποιημένες μειονότητες, που αντιμετωπίζεται μόνο με την παροχή επιδομάτων.

Το φαινόμενο του να μοιράζονται κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την μορφή επιδομάτων τέκνων, παροχή τροφής, στέγης κ.α χωρίς όρους που να προάγουν τους σκοπούς της παρέμβασης κι ένταξης στην τοπική κοινωνία, μοιάζει περισσότερο με άγρα ψήφων παρά με πολιτική υπέρ των ωφελούμενων.

Δίνεται έτσι η εντύπωση στις οικογένειες αυτές, πως μέσω των επιδομάτων, διευκολύνονται απλά να συνεχίσουν να διαβιούν όπως και πριν και να κάνουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν, χωρίς καμιά υποχρέωση απέναντι στην κοινότητα.

Η παραβατικότητα η οποία παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και στον τόπο μας με διαρκώς όλο και πιο βίαιες συμπεριφορές, δημιουργεί ταυτόχρονα φοβικά αλλά και επιθετικά συναισθήματα στην τοπική κοινωνία. Ο Δήμος κι η Περιφέρεια πρέπει να σταματήσουν να αδιαφορούν, να πάρουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και να σταματήσουν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, γιατί θα βρεθούμε κάποια στιγμή μπροστά σε πολύ σοβαρές και μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Η πρόληψη είναι το κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υπέρ της ένταξης περιθωριοποιημένων ομάδων στον κοινωνικό ιστό κι έχουμε κάνει αγώνες για αυτό. Καταδικάζουμε όμως απερίφραστα την βία από όπου κι αν προέρχεται.

Πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο όσον αφορά τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις μας. Παραβατικές συμπεριφορές που μάλιστα επαναλαμβάνονται πρέπει να τιμωρούνται γιατί κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους της χώρας και δεν επιτρέπεται σε μια πόλη μικρή σαν την δική μας να φοβούνται τα νεαρά παιδιά να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

Αργοστόλι 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.