Πολιτική

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τους έφταναν 8 εργολαβίες για την Πατρών-Πύργου, ήθελαν μία και δική τους

208views

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τους έφταναν 8 εργολαβίες για την Πατρών-Πύργου, ήθελαν  μία και δική τους

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφού σταμάτησε για τρία χρόνια τα ενεργά εργοτάξια της Πατρών – Πύργου και φόρτωσε  τον Έλληνα φορολογούμενο με 500 εκατ. ευρώ επιπλέον κόστος, πανηγυρίζει που έδωσε με απευθείας ανάθεση την συνέχιση του έργου και στήνει φιέστες  για να εγκαινιάσει ξανά τη δήθεν έναρξη εργασιών στο «Πάτρα-Πύργος».

Ο δε βουλευτής κ. Καππάτος δεν ντρέπεται να  θριαμβολογεί  ότι μια ακόμα δέσμευση του Πρωθυπουργού πραγματοποιείται, την ώρα που   όλοι ξέρουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ναρκοθέτησε το έργο, σταμάτησε τις εργασίες κι ακύρωσε εργολαβίες για τις οποίες κατεβλήθηκαν επιπλέον 8 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις.

 

Εκπροσωπώντας ως φαίνεται μόνο την κυβέρνηση του κι όχι τους συμπολίτες του, ο βουλευτής δεν ντρέπεται που σκόπιμα η κυβέρνηση του σταμάτησε εκδικητικά το έργο και παράτεινε  άσκοπα την ταλαιπωρία και των ΘιακοΚεφαλονιτών, που χρησιμοποιούν πολύ συχνά την εθνική οδό όταν ταξιδεύουν μέσω Κυλλήνης.

Όσο και να θέλει ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησής του να θολώσουν τα νερά, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να αποτινάξουν τις τεράστιες ευθύνες τους, οι πολίτες δεν εξαπατώνται. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ναρκοθέτησε το έργο και είναι υπόλογη.

 

-Είναι υπόλογη για τα πάνω από 8 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις στις εργολαβίες που ακυρώθηκαν, ενώ κατασκεύαζαν τον δρόμο, για να κάνει απευθείας ανάθεση και να μην προχωρήσει, με διαφάνεια, σε ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.

-Είναι υπόλογη για τα 25 εκ. που πρόσθετα δίνει σήμερα για την αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου (!!!), αντί να παραδώσει τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, καθώς επίσης και για την εκτίναξη του κατασκευαστικού κόστους.

-Είναι υπόλογη για το ότι για πολύ καιρό ακόμα, οι πολίτες θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον υφιστάμενο δρόμο-καρμανιόλα και για το αναπτυξιακό τέλμα που επιφέρει η απουσία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, με αποκλειστική δική της ευθύνη.

-Είναι υπόλογη στους πολίτες της Ηλείας γιατί μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης και μεθοδεύσεων για να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση, στήνει επικοινωνιακές φιέστες για ένα έργο που δίνει (κατά την πάγια τακτική της) με πρόσθετο κόστος 114 εκ.

-Είναι υπόλογη γιατί οι πολίτες, μέσω διοδίων, θα επωμιστούν πρόσθετο κόστος 500 εκ. ευρώ ενώ δεν έχουν προβλεφθεί οι συνδέσεις των αστικών κέντρων με τον αυτοκινητόδρομο.

Το έργο αυτό έπρεπε να ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες αλλά ο κ. Μητσοτάκης  το εγκαινιάζει  ξανά  γιατί  δίνει και αυτό το έργο με απευθείας ανάθεση και  «καπέλο» 120 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον διαγωνισμό της δικής μας κυβέρνησης.

 

Ε, αυτός είναι σοβαρός λόγος να καμαρώνετε κύριε Καππάτε.

 

Αργοστόλι 7 Απριλίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.