Πολιτική

Ντρέπεται και η ντροπή … αλλά οι υπεύθυνοι δεν ντρέπονται… με τα όσα βιώνουν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης!!

137views

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ντρέπεται και η ντροπή … αλλά οι υπεύθυνοι δεν ντρέπονται… με τα όσα βιώνουν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει όλους τους υπεύθυνους Κυβέρνηση – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Ληξουρίου για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην μεταφορά μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.
Συγκεκριμένα ενώ διανύουμε το τέλος σχεδόν του πρώτου μήνα των σχολικών μαθημάτων, λόγω της αιφνίδιας απόφασης της Κυβέρνησης τον Ιούλιο 2022 να καταργήσει την δυνατότητα των παρατάσεων των συμβάσεων που ίσχυε μέχρι τώρα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δεν έχει ακόμη υπογραφεί νέα σύμβαση από την ΠΙΝ, προκειμένου να μεταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών του σχολείου.
Το κενό αυτό μέχρι σήμερα το καλύπτουν οι ίδιοι οι μαθητές που με τα πόδια βαδίζουν περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό «Καλάτα» (στην πηγή «Κέρια» ) που τους αφήνει το ΚΤΕΛ, μέχρι το χωριό «Σκοινέας» όπου λειτουργεί το σχολείο (!!!) Το καλύπτουν επίσης κάποιες φορές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που τους μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους!!!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με την πρόσφατη νεροποντή στις 27/9/2022 οι μαθητές περπατώντας το συγκεκριμένο χιλιόμετρο για να φτάσουν στο σχολείο, καταβράχηκαν πριν ακόμη φτάσουν σε αυτό, με αποτέλεσμα οι γονείς να κληθούν να τους πάρουν ξανά στο σπίτι για να τους στεγνώσουν !!!
Στην παραπάνω κατάσταση αν προσθέσει κανείς ότι το κτήριο που στεγάζεται σήμερα το συγκεκριμένο σχολείο εδώ και 8 χρόνια, είναι ένα παλιό κοινοτικό γραφείο του χωριού «Σκοινέας», στο οποίο δεν χωρούν οι μαθητές ούτε στο προαύλιό του και που πρέπει να περάσουν για να πάνε στην τάξη τους μέσα από μια άλλη τάξη, που μέχρι πέρσι έκαναν μάθημα πληροφορικής χωρίς υπολογιστή (!!!), που κάθε χρόνο τα κενά σε εκπαιδευτικούς καθυστερούν αρκετό χρόνο για να καλυφθούν κ.α., καταλαβαίνει, ότι οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας θέκλης και το σχολείο, αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός «κατώτερου θεού».
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρατικής-Περιφερειακής και Δημοτικής υποχρηματοδότησης, της εγκατάλειψης των σχολείων και των σχολικών υποδομών, της κατηγοριοποίησης των σχολείων κ.α., τα οποία, η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και όλες οι προηγούμενες επιδίωξαν και επιδιώκουν να τα «λύσουν» με την αντιδραστική αξιολόγηση και την είσοδο των χορηγών σε αυτά.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους υπεύθυνους εδώ και τώρα να λύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε όλα τα άλλα που υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα.
Καλεί επίσης γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για αύξηση των δαπανών, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για νέες σύγχρονες σχολικές υποδομές κ.α.
Πρώτος και σημαντικός σταθμός πρέπει να είναι η πάνδημη συμμετοχή στην μεγάλη Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.
Για να έρθουν οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο
Αργοστόλι 28/9/2022
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.