Πολιτική

Νικόλας Φαραντούρης: Οι εξορύξεις δεν είναι το μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζονται τα Νησιά μας. Η ακρίβεια θα κρίνει τις εκλογές

279views
Ο Νικόλας Φαραντούρης τάχθηκε ξεκάθαρα κατά των εξορύξεων και της ακρίβειας στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ:
“Η εξόρυξη υδρογονανθράκων δεν είναι το ενδεδειγμένο μέσο ανάπτυξης και ευημερίας των δύο Νησιών μας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Αυτό που χρειάζονται είναι ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και των δικτύων, αυξημένη υγειονομική κάλυψη, ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα και έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό. Δεν ενδείκνυται καμία επιχειρηση εξόρυξης σε μία περιοχή εξαιρετικά σεισμογενή, περίκλειστη και με έντονα περιβαλλοντικό ενδιαφέρον όπως η Κεφαλονιά και Ιθάκη απ’ όπου άλλωστε αποχώρησαν οι διεθνείς εταιρείες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον”.
“Ως προς την ακρίβεια, επί τρία τουλάχιστον χρόνια – πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία – η Κυβέρνηση απέτυχε να ελέγξει το ενεργειακό κόστος που ευθύνεται για την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές στα σουπερ μάρκετ. Η ακρίβεια δεν καταπολεμάται με επιδόματα και fuel pass αλλά με σοβαρές παρεμβάσεις στην αγορά, με γενναίες δημοσιονομικές πρωτοβουλίες (μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, φορολόγηση υπερκερδών ενεργειακών εταιρειών) και αυστηρούς ελέγχους. Αυτά δεν έγιναν. Δεν είναι δυνατόν οι τιμές της βενζίνης σήμερα στην Κεφαλονιά και Ιθάκη να ανταγωνίζονται τιμές Τόκιο Ιαπωνίας. Σίγουρα αυτό δεν συμβάλλει ούτε στην ευημερία, ούτε στην ανάπτυξη των Νησιών μας. Η ακρίβεια θα είναι το βασικό διακύβευμα των εκλογών”.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Φαραντούρη:

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.