Ορθοδοξία

Νικόλας Φαραντούρης: Κλειστός ο Πλατύς Γιαλός: Σε τί ενέργειες έχετε προβεί προς την ΕΤΑΔ και το εποπτεύον υπουργείο κ. Καππάτε;

227views
Κλειστός ο Πλατύς Γιαλός: Σε τί ενέργειες έχετε προβεί προς την ΕΤΑΔ και το εποπτεύον υπουργείο κ. Καππάτε;
Ενημερωνόμαστε από δελτία τύπου και επιστολές Δημοτικών Συμβούλων και του Δημάρχου Αργοστολίου ότι ο Πλατύς Γιαλός παραμένει κλειστός επειδή η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία με τον ν. 5036/2023 ανέλαβε τη διοίκηση και διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων του Πλατύ Γιαλού, δεν έχει απαντήσει σε σχετικό αίτημα (απ’ τον Απρίλιο) του Δήμου για ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης. Υπενθυμίζω ότι η ΕΤΑΔ είναι 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) και η διοίκησή της (όπως και η διοίκηση του Υπερταμείου) ορίζεται από την Κυβέρνηση.
Εφόσον λοιπόν το πρόβλημα της διαχείρησης του Πλατύ Γιαλού είναι γνωστό εδώ και μήνες, διερωτώμαι τί ενέργειες έκανε ο βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Καππάτος, α) προς την ΕΤΑΔ, και β) προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς που εποπτεύουν την ΕΤΑΔ, προκειμένου ο Πλατύς Γιαλός να έχει ήδη παραδοθεί προς χρήση στους Αργοστολίωτες και σ’ όλους τους Κεφαλονίτες αλλά και επισκέπτες του Νησιού μας;  Ο ρόλος του βουλευτή είναι προφανώς και συντονιστικός των συναρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών, φορέων, ΟΤΑ και της κεντρικής διοίκησης. Κι αν ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει την κατάλληλη πρόσβαση στη διοίκηση της ΕΤΑΔ, θεωρώ αδιανόητο ένα τέτοιο (σχετικά ΑΠΛΟ) θέμα να μην έχει ήδη επιλυθεί με την παρέμβαση του εκπροσώπου-βουλευτή των Νησιών μας.
Νικόλας Φαραντούρης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης  
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.