Πολιτική

Νικόλας Φαραντούρης: Για τη χθεσινή βία στις συγκεντρώσεις: Αρκετά πια με την επανειλημμένη “συγγνώμη”

238views
Μιλώντας σήμερα το πρωί στο “Mega Σαββατοκύριακο” τόνισα ότι η θεσμική ανασφάλεια, η βία στις συγκεντρώσεις και η διαφθορά παροξύνουν τα αντανακλαστικά μιας πληγωμένης κοινωνίας, όπως φάνηκε στις μεγάλες διαδήλωσεις τόσο στην πατρίδα μου την Κεφαλονιά, όσο και σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Εικόνες βίας αλλά και εκτροπής, εικόνες  που κάνουν το γύρω του διαδικτύου: τα ΜΑΤ αγκαλιά με κουκουλοφόρους “μπαχαλάκιδες” πριν την ειρηνική συγκέντρωση πένθους και διαμαρτυρίας.

Αρκετά πια με τη “συγγνώμη”. Καλοδεχούμενη μεν, υποκριτική δε η επανειλημμένη συγγνώμη από τα κυβερνητικά χείλη, μια συγγνώμη που δεν πείθει. Χρειάζεται δράση, σωφροσύνη αλλά και αντίδραση απέναντι στην κατρακύλα.

Η λογική του “όλοι μαζί τα φάγαμε”, “όλοι μαζί φταίμε” είναι η ισοπεδωτική, άδικη και υποκριτική λογική που οδήγησε το κυβερνόν τότε κόμμα στα γνωστά ποσοστά.

Δείτε τις δηλώσεις:

Νικόλας Φαραντούρης
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.