Πολιτική

Να μην απομακρυνθεί ο εξοπλισμός του πρώην ΤΕΙ (Τ.Η.Μ.Ο. Ληξουρίου) και να χρησιμοποιηθεί από το Μουσικό σχολείο που πρέπει να ιδρυθεί άμεσα

80views

ΑΝΟΙΧΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ  Τον κ. Δήμαρχο Ληξουρίου

Να μην απομακρυνθεί ο εξοπλισμός του πρώην ΤΕΙ (Τ.Η.Μ.Ο. Ληξουρίου) και να χρησιμοποιηθεί από το Μουσικό σχολείο που πρέπει να ιδρυθεί άμεσα.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε ανάρτηση  της Διεύθυνσης Οικονομικής  Διαχείρισης του Ιόνιου Πανεπιστημίου ( ΑΔΑ: ΨΕ8546Ψ8ΝΨ-ΡΒΥ 25/4/2023) φαίνεται ότι εγκρίνεται δαπάνη (ύψους 1.736,00 €), «…για τη μεταφορά εξοπλισμού από το Τμήμα Εθνομουσικολογίας (Ληξούρι) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Κέρκυρα) του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση περιγράφεται αναλυτικά ότι αυτή η μεταφορά περιλαμβάνει «… εξοπλισμό που αποτελείται από ηχητικά συστήματα, φωτιστικά συστήματα και μουσικά όργανα, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διδασκαλία των μαθημάτων και τον εξοπλισμό του STUDIO του Τμήματος Μουσικών Σπουδών»

Με βάση τα παραπάνω φαίνεται να ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη στο κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος στο Ληξούρι που μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε με καταμερισμό τόσο από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. (κατάργησε και το τμήμα εθνομουσικολογίας που αποτελούσε μετεξέλιξη του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ΤΗΜΟ), όσο και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε το ΤΗΜΟ το 2018.

Ωστόσο η παραπάνω απώλεια του συγκεκριμένου εξοπλισμού έχει ιδιαίτερη σημασία να μην συμβεί, (αν δεν έχει ήδη γίνει), αφού μέρος του ή και ολόκληρος,  θα μπορούσε να εξοπλίσει προοπτικά, (το υπό υπόσχεση από εσάς και την σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.) μουσικό σχολείο στο Δήμο μας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση σας καλούμε να πάρετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες,  με πιο άμεση να τεθεί ως επείγον το θέμα για συζήτηση στο επερχόμενο Δ.Συμβούλιο, προκειμένου να μην απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός.

Παράλληλα τονίζουμε ότι αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία, το γεγονός ότι τόσο εσείς ως Δημοτική Αρχή όσο και η Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας δια μέσου της Δ/νσης Δευτ/θμιας Εκπ/σης Κεφαλονιάς – Ιθάκης μοιράζετε συνεχώς υποσχέσεις (προεκλογικές τελικά), σχετικά με την ίδρυση μουσικού σχολείου στο Δήμο μας και μέχρι σήμερα δεν έχετε δρομολογήσει ούτε καν την στοιχειώδη διαδικασία για την ίδρυσή του.

Καλούμε το λαό της Παλικής να βγάλει τα συμπεράσματά του για το καθεστώς της συστηματικής εγκατάλειψης και απαξίωσης που επιφύλαξαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις αλλά και η δική σας Δ.Αρχή στην επαρχία μας, που εκτός των άλλων και με το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνεται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να μην απομακρυνθεί ο εξοπλισμός του ΤΗΜΟ και να χρησιμοποιηθεί στο μουσικό σχολείο που πρέπει να ιδρυθεί άμεσα.

ΛΗΞΟΥΡΙ 29/4/2023                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μαντζουράτος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.