Πολιτική

Ναυάγησε τελικά το ‘Ναυάγιο’ κ. Κράτσα; Ποιος ο ρόλος σας;

93views

https://anasa-ionion.gr/portal/archives/6274

Ναυάγησε τελικά το ‘Ναυάγιο’ κ. Κράτσα; Ποιος ο ρόλος σας;

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Με κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ απαγορεύεται οριστικά για έτος τουλάχιστον η προσέγγιση από ξηράς καθώς και το κολύμπι στην παραλία.

Το ΦΕΚ που εκδόθηκε έχει τίτλο: «Καθορισμός ορίων ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης εντός της οποίας επιτρέπεται αποκλειστικά η προσέγγιση κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου στον Όρμο “Ναυάγιο” Ζακύνθου».

Έτσι καταρρέει το αφήγημα της περιφερειακής αρχής για παρεμβάσεις που θα διόρθωναν την ασφάλεια και θα επέτρεπαν την υπό όρους προσέγγιση.

Εν τω μεταξύ ούτε η φύλαξη του χώρου που ανάλαβε η περιφέρεια υλοποιήθηκε.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι η απραξία της περιφερειακής αρχής, η απροθυμία της να συνεργαστεί με τον δήμο και τους τοπικούς φορείς, εμποδίζει την λήψη αποφάσεων για οριστική και σε βάθος αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας από ξηρά και θάλασσα ώστε να υπάρχει προοπτική για κανονική λειτουργία το 2024.

Επερωτάται η περιφερειάρχης:

  • Τι απαντά για την διάψευση των υποσχέσεων που μοίρασε τόσο η ίδια όσιο και η αντιπεριφερειάρχης και ο τοπικός βουλευτής;
  • Γιατί δεν λειτουργεί έστω η φύλαξη του χώρου;
  • Πότε θα μελετηθούν και θα υλοποιηθούν τα έργα ασφαλείας ;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.