Πολιτική

Νίκος Παπαδάτος: Κόκκινη κάρτα στο βουλευτή μας κ. Καππάτο!

504views

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

Δεν πάει άλλο! Αυτή η …θεατρική παράσταση που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στο Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της αθηνοκεντρικής …Δημοκρατίας μας πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Και πρέπει να σταματήσει, γιατί «η όλη φάση» προκαλεί την κοινωνία, που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, αφού συνθλίβεται στη μέγγενη της ακρίβειας… Και της αβεβαιότητας για το αύριο.

Και να αντικατασταθεί η όλη «φιέστα» με μία λιτή εκδήλωση, «σφραγίδα» της οποίας να είναι το «μέτρο», βασική διαχρονική αξία του ελληνικού πολιτισμού…

Εν τω μεταξύ αυτές οι φωτό του βουλευτή μας Παναγή Καππάτου από την εν λόγω …δεξίωση, που δημοσίευσε το e-Kefalonia, «ήταν όλα τα λεφτά»!

 

 

Τι κατάσταση είναι αυτή κ. βουλευτά; Ε; Αυτό είναι το «σεμνά και ταπεινά» του τ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή; Την ώρα που η μισή Ελλάδα καίγεται, και ο τούρκος ετοιμάζεται για το μεγάλο μπάμ στο Αιγαίο, εσύ κ. Καππάτε μας ποζάρεις στο Προεδρικό Μέγαρο με την κα Μισελ αεράτος και χαμογελαστός; Οσο για τη Μισέλ παίρνει ως ευρωβουλευτής 20.000+ ευρώ το μήνα και «φούρνος να μην καπνίσει»!!!

Απορία: Πως και δεν έβγαλες φωτό και με την κα Εύη Καλογηροπούλου κ. Βουλευτά; Στη δεξίωση ήταν κι αυτή με προκλητικά κοντό σορτσάκι!

Γι’ αυτό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκατέστησε τη Δημοκρατία κ. Καππάτε; Για να πηγαίνουν οι …«Κυρίες επί των Τιμών» να αγοράζουν «συνολάκια» από το …Μιλάνο προκειμένου να κάνουν εφφέ στο Προεδρικό Μέγαρο;

Λίγα σχόλια εν τάχει

Πέθανε ο Παναγής Μπεριάτος, στέλεχος επί σειρά ετών στον τοπικό ΟΤΕ. Αδελφός του Ηλία Μπεριάτου και «δεξί του χέρι» στο ΙΚΙ. Και φίλος από τα παλιά… Τι να πεις…

Το μόνο που μπορώ να πω και να υπενθυμίσω είναι αυτό που έλεγε εμφατικά ο Πλάτων: «Φιλοσοφία εστί μελέτη θανάτου»! Τουτέστιν, ο στοχασμός και αναστοχασμός του ανθρώπου πάνω στο φαινόμενο – θάνατος, που είναι και θα είναι «το αεί ζητούμενον και αεί απορούμενον»…

ΕΙΠΕ: «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Θεόφιλε, απέτυχες ……Και μαζί σου δυστυχώς παρέσυρες και την πόλη»!!! Νίκος Παυλάτος – «Φάρος»

Κε καθηγητά, κ. Νικόλαε Φαραντούρη: Το έχεις «ζυγίσει» καλά το πράγμα; Να κατέβεις υποψήφιος στα νησιά μας; Μην ξεχνάς ότι ο Τιτάνας Γεράσιμος Αρσένης κατέβηκε δύο φορές ως υποψήφιος βουλευτής στη Κεφαλονιά και απέτυχε! Αρα: Εχε τα μέντε σου!.. Για να έρθεις στα τέμπε σου!
Διάβασα ένα ωραίο και σας το μεταφέρω: «Μετά τον Θεό, ο πλοίαρχος, ο κάπτεν»!!! (για την σπουδαιότητα και τη σημασία του ναυτικού επαγγέλματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χάρις το ναυτικό της η αρχαία Αθήνα μεγαλούργησε κ.λπ. κ.λπ)
ΕΙΠΕ: «Με τα γεγονότα στην Ουκρανία φθάνουμε στο τέλος της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης». Τόνι Μπλέρ, πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας. …Μεγάλε, πάλι καλά που το κατάλαβες!
Ωραιοτάτη και γλυκυτάτη όντως η Δώρα, σύζυγος του Νικολάου Φαραντούρη (ΣΥΡΙΖΑ)!
Πόσα χρόνια έχει νάρθει στη Κεφαλονιά η Καίτη Γαρμπή; Ούουου! Πάνω από τριάντα!.. Προφανώς θα έχει ξεχάσει «που πέφτει» το πατρικό της…
Μαντέψτε: τι είναι ο Θεόφιλος για τον Νικόλα το Βαλλιανάτο; Επειδή δεν το βρίσκετε, να σας πω εγώ: «χείρα και καρδιά του»!
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ο μόνος πολιτικός Ηγέτης της Δύσης, του οποίου οι Ρώσοι έχουν φτιάξει άγαλμα στην «Κόκκινη Πλατεία» είναι ο Ντε Γκώλ! Και τι οραματιζόταν ο Ντε Γκώλ; Μία Ευρώπη ανεξάρτητη, δημοκρατική, από την Πορτογαλία μέχρι τα Ουράλια! Και σε καμία περίπτωση μία Ευρώπη υποτελής των ΗΠΑ!

Καθόλα εξαιρετική η πρόσφατη χορευτική παράσταση με τον «Μπάλλο» στο Ξενία! Μπράβο!

Αποκαρδιωτική πράγματι η κατάσταση στην «πλατφόρμα» που «παρκάρει» το φέρυ μπώτ στο Αργοστόλι. Ο κόσμος περιμένει μέσα στον καυτό ήλιο πότε θα έρθει το φέρυ από Ληξούρι, αλλά ο κ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλος Μιχαλάτος αγρόν αγοράζει!…

Τόσο πολύ δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα κιόσκι εκεί πέρα για να μην καταταλαιπωρούνται οι συμπατριώτες μας αλλά και οι τουρίστες;

Και καλά ο Θεόφιλος …πέρα βρέχει. Η Τοπική του Δήμου Αργοστολίου τι κάνει; Κοιτάει …τ’ άστρα;

Ερχεται στην Κεφαλονιά αρχές Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Να δούμε τι θα μας υποσχεθεί! Στην Λευκάδα, στους Λευκαδίτες, υποσχέθηκε υποθαλάσσια σήραγγα!..

Και κλείνω εδώ με την προτροπή «Ωρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι»!
Τουτέστιν, είναι ώρα να ξυπνήσουμε! Να δούμε κατάματα την περιρρέουσα πραγματικότητα…

Γειά σας!

Αναδημοσίευση από το ekefalonia

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.