Πολιτική

Νέα Παρέμβαση Καππάτου στη Βουλή- Η πολιτική νησιωτικότητας είναι εθνική υπόθεση

174views

Νέα Παρέμβαση Καππάτου στη Βουλή- Η πολιτική νησιωτικότητας είναι εθνική υπόθεση

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιουνίου η Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Oρεινών περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη με αντικείμενο τη νησιωτική πολιτική και τα εργαλεία εδαφικής συνοχής για τα νησιά.

Στη παρέμβασή του, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος αναφέρθηκε στο «εθνικό έργο» που επιτελεί η Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και την βαρύτητα που έχει επιδείξει στα ζητήματα που απασχολούν τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ακόμη, ο κ. Καππάτος εξήρε τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σώζει ζωές στη θάλασσα και αποτελεί το εμπόδιο που μόνιμα αντιμετωπίζουν τα διάφορα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης».

Τέλος, επισήμανε την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου με τις μεταναστευτικές ροές να έχουν μειωθεί κατά 90% σε σχέση με το 2019.

Συνολικά τη παρέμβαση του Βουλευτή Παναγή Καππάτου μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://bit.ly/3R2fORx

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.