Πολιτική

Μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου

119views

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Φίλες και φίλοι,

Καλωσορίσαμε τη νέα χρονιά στην #Κεφαλονιά και την #Ιθάκη με μια νέα προκήρυξη 8 θέσεων μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία του #Αργοστολίου και του #Ληξουρίου, ενισχύοντας την οργάνωση και τις δομές του ΕΣΥ στο Νομό μας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι νέες ανάγκες της υγείας και οι αυξημένες προσδοκίες των πολιτών για περισσότερη φροντίδα και καλύτερη υγεία για όλους μας.

Συνεχίζω με την ενίσχυση των αστυνομικών υπαλλήλων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλονιάς που προέκυψε από την έγκριση του Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ε.Α. Συνολικά κατά 5 άτομα αυξάνεται η δύναμη στο Νομό μας, έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του νέου Υφυπουργού Πολιτικής προστασίας Ανδρέα Νικολακόπουλου, τον οποίο επισκέφθηκα πριν από μερικές ημέρες, την ενημέρωση σχετικά με τις μεταθέσεις που είχα στο γραφείο μου στο Αργοστόλι από την ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και την από κοινού επίσκεψή μας στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρη Μάλλιο. Βέβαια, μας αποσπούν προσωρινά έξι άτομα, αλλά αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Ήδη εργαζόμαστε με την Ένωση των Αστυνομικών για την ενίσχυση της Αστυνομίας για την τουριστική περίοδο.

Στα νεότερα τώρα ως προς το θέμα της Πολεοδομίας και του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου. Στις πρόσφατες συναντήσεις μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Προϊσταμένου της Υ.ΔΟΜ Γεράσιμου Παυλάτου, τέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της Πολεοδομίας και της ανάγκης επίσπευσης πρόληψης προσωπικού με στόχο την ενίσχυση της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συζητήσαμε τρόπους αντιμετώπισης αναφορικά με την πρόσληψη μηχανικών για την πολεοδομία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα για ένα θέμα που υπάρχει πίεση χρόνου και ανάγκη λήψης αποφάσεων. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα των προσλήψεων και για το Δημοτικό Γηροκομείο έπειτα και από την πρόσφατη έγκριση των θέσεων μόνιμου προσωπικού, αλλά και η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων συμπολιτών μας.

Αλλάζω θέμα τώρα για να περάσω στον αθλητισμό και σε ότι αφορά τα αθλητικά σωματεία του Νομού μας. Για πρώτη φορά αποτελεί προτεραιότητα η νησιωτικότητα στις χρηματοδοτήσεις των αθλητικών σωματείων. Τα σωματεία που εδρεύουν σε νησιά θα λάβουν χρηματοδότηση προσαυξημένη κατά 50%. Ακόμη για τα σωματεία στην Ιθάκη μας το μίνιμουμ ποσό ανέρχεται στα 1.700 ευρώ, όπως και για τα υπόλοιπα νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Να έρθω τώρα στο ζήτημα του τουρισμού για να επισημάνω την συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου και της Τουριστικής Επιτροπής με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας που εδρεύει στο Αργοστόλι, η οποία συνιστά μια σπουδαία πρωτοβουλία για τους επαγγελματίες του κλάδου στο Νομό μας, αλλά και για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Υποστήριξα τη συγκεκριμένη συνεργασία, καθώς με τη σωστή προσέγγιση μπορούμε να διασφαλίσουμε έναν τουρισμό που είναι όχι μόνο επιτυχής σήμερα, αλλά και βιώσιμος για τις επόμενες γενιές.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που γιορτάζεται σήμερα 4 Φεβρουαρίου θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και σας προτρέπω να επισκέπτεστε τα νοσοκομεία μας για τις δωρεάν εξετάσεις που σας αφορούν. Με την άριστη συνεργασία των διοικητών Δημήτρη Μαρτίνη και της αναπληρώτριας Ζωής Μοσχονά αποκτήσαμε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Ληξουρίου σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο εντάσσοντας τη δομή στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν προληπτικό και προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. Παράλληλα πριν από μερικές μέρες αναβαθμίστηκε πλήρως το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου με την απόκτηση νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής. Αλλά διαθέτουμε και ακόμη δύο νέα μηχανήματα μέτρησης οστικής πυκνότητας και υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης για τα οποία σας έχω ξαναμιλήσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των δομών υγείας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν υπέρ των πολιτών.

Κλείνω το μηνιαίο σημείωμα με μια σύντομη αναφορά σε ορισμένες από τις εκδηλώσεις (είναι ελάχιστες) πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών κοινοτήτων του πλούσιου προγράμματος του Ιανουαρίου για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, στις οποίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να παρευρεθώ. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να συναντηθούμε από κοντά με όλους τους νέους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τα ζητήματα που απασχολούν τα χωριά μας και να δρομολογήσουμε από κοινού τις λύσεις για τη νέα χρονιά.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βρήκατε κάτι που να σας ενδιαφέρει και να σας αφορά.

Παραμένω πάντα στη διάθεση σας.

Με τιμή,
Παναγής Καππάτος

⤵️Μπορειτε να πάτησετε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δειτε το ενημερωτικό δελτίο δραστηριότητας Ιανουαρίου 2024

🌐 https://shorturl.at/drPU5 🌐

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.